Haberler

Yıldırım-Kılıçdaroğlu Görüşmesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmede, olağanüstü halin (OHAL) kesinlikle uzatılmamasını istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmede, olağanüstü halin (OHAL) kesinlikle uzatılmamasını istedi.

CHP kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kılıçdaroğlu, Yıldırım ile AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı görüşmede, son dönemde Türkiye'de yaşananlara ilişkin kaygılarını iletti.

Görüşmede Kılıçdaroğlu, OHAL'in "kesinlikle uzatılmaması" gerektiğini bildirdi.

12 Eylül'de cuntacıların "İmzasız ihbar mektuplarının işleme konulmaması" yönünde genelge yayımladığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, Yıldırım'dan, benzer bir genelgenin 15 Temmuz için de hazırlanmasını istedi. Böyle bir genelgenin çıkarılacağı sözünü veren Yıldırım, haksız yere görevine son verilen veya açığa alınanların mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik adım atılacağını söyledi.

İhraç edilen ve açığa alınan akademisyenlerin durumuna değinen Kılıçdaroğlu'na, Yıldırım, "YÖK'ten gelen listeler doğrultusunda bunun yapıldığını, bu listelere tekrar bakılacağını, MİT'ten rapor beklendiğini" ifade etti.

Kılıçdaroğlu, askeri birliklerin şehir dışına taşınmasıyla boşalan alanların ranta dönüştürülmeyeceği sözünün Başbakan Yıldırım tarafından kamuoyuna açıklanmasını istedi. Yıldırım, bu öneriye olumlu baktı.

Bank Asya konusunda mağduriyetlerin çok fazla olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu'na, Yıldırım, "2014'te, Gülen'in çağrısı sonrası gerçekleşen hesap hareketlerine bakıldığını" bildirdi.

Kılıçdaroğlu, iş dünyası, gazeteci ve akademisyenlere yönelik operasyonları gündeme getirerek, gazeteleri kapatmanın, gazetecileri gözaltına almanın doğru olmadığını ifade etti.

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili tutuklu bulunan er ve erbaşların derhal tahliye edilmesini isteyen Kılıçdaroğlu'na, Başbakan Yıldırım hak verdi.

"Yargı konusunda görüş birliği sağlanmalı"

Kılıçdaroğlu, Suriye konusundaki hassasiyetlerini de Yıldırım'a anlattı. Başbakan Yıldırım da bu konuda bilgilendirme yaptı.

Başbakan Yıldırım, anayasa çalışmaları kapsamında, özellikle yargı konusunda görüş birliğinin sağlanarak, kalıcı ve nitelikli bir değişikliğin yapılmasına vurgu yaptı.

Yıldırım, ayrıca milletvekili seçimlerinin 5 yılda bir yapılmasını önerdi, Kılıçdaroğlu da 26. dönemi kapsamaması kaydıyla bunun düşünülebileceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Binali Yıldırım AK Parti Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title