Haberler

Yıldırım Kent Konseyinden "Uyuşturucuyla Mücadele"

Konsey Başkanı Tilci: ''Bu salgın son 7 yıl içinde 10 kat artarak şehirlerimizde hızla yayıldı ve can almaya başladı”

Yıldırım Kent Konseyi, sentetik kannabinoid (bonzai) kullanımının yaygınlaşması nedeniyle uyuşturucuyla etkin mücadele için çalışma başlattı.

Konsey Başkanı Ahmet Tilci, İncirli Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Uyuşturucuyla Mücadele Çalışma Grubu kurduklarını bildirdi.

En önemli sorunların başında, uyuşturucu müptelası olmuş gençlerin geldiğini belirten Tilci, "bonzai"nin gençler üzerindeki tahribatının göz ardı edilemeyeceğini vurguladı.

Ölümcül sonuçları olan "bonzai" ve diğer uyuşturucularla mücadele başlattıklarını dile getiren Tilci, şöyle konuştu:

"Sokaklarımızda hızla yayılan ve yaşlı-genç, kadın-erkek demeden birçok kişiyi pençesine alan ölümcül büyük salgına dikkati çekmek için buradayız. Bu salgın son 7 yıl içinde 10 kat artarak şehirlerimizde hızla yayıldı ve can almaya başladı. İlçemizde bunun çok tehlikeli boyutlara ulaştığını biliyoruz. Bununla mücadele etmenin kararını aldık. Bonzai denen uyuşturucu aslında bir zehirden başka bir şey değil. Ölüm vakaları basına yansıdı. Birebir şahit olduğumuz vakalar da var. Ülke genelinde bir yaygınlaşma var ve ne yazık ki Bursamıza da Yıldırımımıza da yansımış durumda. Elimizde birtakım veriler var. Emniyetimizin raporu elimizde. Bu, genel bir sorun olduğu için birtakım yasal düzenlemeler gerektiğini biliyoruz. Bundan sonra bir dizi adımlar atacağız. Okul-aile birlikteliğiyle okullarda ailelere ve çocuklara seminerler vereceğiz. Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli çalışarak yeni adımlar atacağız." - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title