Haberler

Yıldırım: İzmir Zor, Ben de Zor Olanı Severim

Güncelleme:

AK Parti'nin İzmir adayı Binali Yıldırım neden İzmir'i seçtiğini açıkladı. Yıldırım, "Seçtim çünkü İzmir zor. Ben de zor olanı severim." dedi.

Eski Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Habertürk TV'de yayınlanan Teke Tek programında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

"ZOR OLANI SEVERİM"

Binali Yıldırım, İstanbul'un da aday olarak istendiğini ama kendisinin İzmir'i seçtiğini söyledi. "İzmir zor, ben de zor olanı severim" diyen Yıldırım, CHP'nin İzmir'de eskisi gibi güçlü olmadığını, İzmir'in projeye aç bir şehir olduğunu kendisinin seçilmesi halinde 10 yılda (2 dönem) tamamlayacağı 1414 projesinin olduğunu belirtti.

"BİZİM DAHA ÇOK ÇALIŞMAMIZ LAZIM"

Yıldırım, "İzmir'e belediye başkanı adayı olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Başka şehirler de beni istediler. Ben İzmir'i seçtim. İstanbul da beni istedi. Gençliğimin çocukluğumun geçtiği şehirdir İstanbul. Orada görev de yaptım. Ama ben İzmir'i seçtim çünkü bir kere ben 2011'den beri İzmir milletvekiliyim, dolayısıyla İzmir'i halini gördüm, İzmir'e bir projeci elinin değmesi lazım diye düşündüm. İkincisi de İzmir zor olan ve ben de zor olanı seviyorum. Zor şunun için zor; son 15 yıldır İzmir CHP'li belediyelerince yönetiliyor. İlçelerde de merkezde de ağırlıklı olarak böyle. Dolayısıyla bu kadar uzun süre bir belediyenin elinde olan şehrin değişikliğe gitmesi o kadar kolay olmuyor. Bir ekosistem oluşuyor şehirde. Bir yapı oluşuyor. O yapının değişmesi için çok gayret göstermeniz lazım. Şehrin sizi tam anlamıyla tanıması lazım.Biz deplasmanda gibiyiz, o anlamda diyelimki mevcut aday sayın Kocaoğlu 1 çalışacaksa, bizim 3 çalışmamız gerekiyor. CHP elindeki belediyeleri kaybetmek istemiyor, ama bunun için eli eskisi gibi güçlü değil." diye konuştu.

İşte Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

İzmir'de 10 yılda değişim olumlu yönde değil, İzmir hizmet anlamında geri kaldı, İzmir imar konusunda sınıfta kaldı, İzmir alt yapı konusunda hiç mesafe alamadı, İzmir hala vahşi çöp depolama yapıyor ve çöp dağları İzmir'in Çiğli ilçesini tehdit ediyor. Daha birçok konu var ama özetle İzmir'deki yerel yönetimler başarısız. İzmir projeye aç bir şehir; şehirle ilgili ne yapılırsa, büyüme hanesine hemen not ediliyor.

"KOCAOĞLU'NUN PROJELERİ ESKİ DÖNEMLERDEN KALMA"

Sayın Kocaoğlu, projelerini açıkladı; projeler 2004 ve 2009'takilerin tekrarı. Bu şu anlama geliyor; demekki o gün açıkladığınız projeleri 2004'te 2009'da yetiştirememişsiniz, 2009'da da 2014'e gelinceye kadar yapamamışsınız, şimdi tekrar izmirlilerin önüne getiriyorsunuz. Yani İzmir verdiği sözü yerine getirmeeyen bir belediye başkan adayını tekrar seçmek zorunda.

"İZMİR HEDEFLERİNİN YÜZDE 80'İNİ GERÇEKLEŞTİREMEDİ"

İzmir'in bütçesini yüzde 91 Ankara veriyor. İstanbul'un bütçesini yüzde 79'unu veriyor. Yani İzmir'in şirketleriyle beraber toplarsak 5 milyarlık bir bütçesi var. Yani kişi başına ödeniyor bu para. Bu bakımdan da İzmir, İstanbul'a göre 30-40 lira daha fazla. İzmir Belediyesi'nin 2012 hedeflerinin yüzde 80'i gerçekleştirilememiş.

"İZMİR'İ ZORA SOKSAYDIK İZBAN KONUSUNDA İŞ BİRLİĞİ YAPMAZDIK"

Halkapınar-Otogar arasını Ulaştırma Bakanlığı bu sene yatırıma ekledi. Hükümet olarak İzmir'i zora soksaydık İzban konusunda İzmir'le iş birliği de yapmazdık. Kocaoğlu'nun şikayet ettiği bürokratik süreçleri bütün Bakanlıklar da yaşıyor. İzmir milletvekili olduğum için, İzmir'in projelerini Ankara'da bizzat takip ediyordum. İzmir Belediyesi ve şirketleri 2 milyar lira borçlandı. İzmir'e son 10 yılda desteklerle beraber 23,4 milyar, destekler hariç 15 milyar lira yatırım yapıldı.

"BAŞKAN OLURSAM İNSANLARIN HAYAT TARZINA KARIŞIRIM AMA..."

Başkan olursam insanların hayat tarzına karışacağım, insanların daha iyi şartlarda yaşaması için. Kordon'da rakısını içen balığını yiyen insan bir yandan da burnunu tutmayacak Körfez'in kokusundan. Orayı tertemiz hale getireceğim. Daha konforlu oturacak. İmbat estiğinde de rahat sere serpe yemeğini de yiyecek keyfine de eğlencesine de bakacak. Bu anlamda karışırım. Ama öbür türlü karışmam söz konusu bile olamaz. Evimin içinde yapmadığım şeyi niye İzmir'e yapmaya kalkayım. Abesle iştigal olur.

İZMİR'E 1414 PROJE

Bu çalışmada çok büyük bir ekip çalıştı. Mühendisler, mimarlar, antropologlar, şehir plancıları, hepsi bu çalışmada görev aldı. 1,5 yıl boyunca İzmir'in ilçeleri ver Merkez'in ihtiyaçları esas alınarak böyle bir proje hazırlandı. Sonra onlar üst üste toplandı çıkan rakam bu: 1414. Sonra bunu bir şeye yorumlayanlar oldu. Bir köşe yazarı da izmir'in Osmanlı'nın idaresine geçtiği tarih diye yazdı. O tamamen tesadüf. 1414 proje 10 yıllık bir dönem için hazırlandı. Ama büyük bir kısmı ilk dönemde yapılacak. Birkaç büyük proje var onlar ikinci döneme kalabilir. Toplam maliyeti 65 milyar lira olan projelerin İzmir'de 170 bin kişiye istihdam sağlaması planlanıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Binali Yıldırım İstanbul Ak Parti İzmir Güncel Haberler

500

Yorumlar (33)

ASİ DERSİMLİdarkblue62@hotmail.com:

İZMİRDE AKP ÜÇÜN BİRİNİ ALACAK 30 MART AKŞAMI SIFATINI ÇOK MERAK EDİYORUM:D:D

31
22
yanıtYanıtla
dombraafrasyap_69@hotmail.com:

yok canım sen orada daha fazla ihale potansiyeli görmüşündür de ondan malum senin beslemen gereken hırsız müta İT lerin var. eee o 630 milyon doları bir yerlerden çıkaracaklar.ama üçün birini alacağını duydum

28
18
yanıtYanıtla
sonmezsssonmezdag@hotmail.com:

bacanani biraz daha zengin edersin seni gidi hafuz muslugu seni o izmir halki yunani denize donelerdense mustafa kemalin askerleriyse senin gibi havuz musluna oy vermezler

28
12
yanıtYanıtla
tahsin varçintahsin073@hotmail.com:

bence izmiri inşallah bınalı bey kazanır çünkü izmire hızmet lazım şımdıden başarılar dılerım

21
14
yanıtYanıtla
berk kayapolat.cancan@hotmail.com:

binali yıldırım kazanırsa izmir kazanacak. çünkü bu muhterem izmiri çok geliştirecek. izmirin arka caddelerini görün heryer kir pis içinde. gerçekten bir chp li olarak binalı yıldırım kazanırsa izmir kazanacak. o yüzden ben hizmete bakarım.

17
18
yanıtYanıtla
TayipArkadas3478@web.de:

Asalak Kemirgen Parazitler (AKP) Birakin Artik $u Milletin Kanini Emmeye,Size Küfür Etmekten Küfürbaz Olduk ,Sizi Sikip Sikip Cogaltip Dü$man Ülkelere Postalamak Lagzim,Yüzsüz Serefsizler.

10
24
yanıtYanıtla
ERGENEKONalslals@hotmail.com:

AYNI RECEP GIBI BINALININ OGLUNUN DA 6 ADET GEMISI VAR....SON ALDIGI GEMININ ADINI AK BROTHERS KOYDULAR....BACANAGI AVM OTOPARKINDA VALIZLERE PARA DOLDURURKEN ELINDE JAMMERLA GORUNTULENDI AMA SERRBEST BIRKAILDI..

18
15
yanıtYanıtla
Milyonalianjitsch@yahoo.de:

Binali Yildirim degil bu bu Milyonali Yildirim. Cocuklarinin milyonlar degerinde gemicikleri var. artik nerden aliyorlarsa paralari. ama merak etmeyin er yada gec bunlarin hesabini millet olarak soracagiz. o zaman onlari gemicikleri icinde bir kasik suda bogacagiz.

16
17
yanıtYanıtla
ASDutkututku_74@hotmail.com:

SÖYLİMDE GEMİLERİNDEN BİRİNE SENİ TAYFA YAPSIN

yanıt0
yanıt0
YILMAZgorkemyilmaz29@hotmail.com:

BUGÜNE KADAR AKP YE 1 OY VERMEDİM AMA SİZİN BU ÇALIŞKANLIGINIZ BU ÜRETKENLİGİNİZİ GÖRMEMEK MÜMKÜN DEGİL DÜNYA ŞEHRİ GÜZEL İZMİRİMİZE COK BÜYÜK FAYDA SAGLIYACAGINIZA CANI GÖNÜLDEN İNANIYORUZ OYUMUZ SİZE SAYIN BAŞKANIM...

20
8
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title