Haberler

Yıldırım, Esnaf ve Sanatkarlarla Bir Araya Geldi

Başbakan Binali Yıldırım, "Maalesef bir alışkanlık var. O alışkanlık da Türkiye'yi sürekli kötü göstermeye çalışmak.

Başbakan Binali Yıldırım, "Maalesef bir alışkanlık var. O alışkanlık da Türkiye'yi sürekli kötü göstermeye çalışmak. Neyle yapıyorlar bunu biliyor musunuz? O 'himmet' diye garip gurebadan, ablalardan, abilerden, esnaftan topladıkları paraları, kuruş kuruş topladıkları paraları, o yabancılara, lobi şirketlerine, televizyon şirketlerine, gazetelere, siyasetçilere oluk oluk dağıtıyorlar ama burunlarından fitil fitil getireceğiz. Memleketini gidip böyle şikayet etmenin kimsenin yanına kar kalmayacağını, bu ülkeye ayar çekmenin kimsenin haddi olmadığını elbette görecekler." dedi.

Yıldırım, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul ettiği programda yaptığı konuşmada, yatırım konusunda yerli ve yabancıların tereddüt göstermediğini belirtti.

Yıldırım, hükümet olarak Türkiye'yi sorunlarından tamamen kurtarmak ve milletin yüzünü daha fazla güldürmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını vurgulayarak, anlatacak çok şey olduğunu ancak "Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyma zamanı" olduğunu kaydetti.

Sayısal verilerin bu tabloyu açıkça ortaya koyduğunu anlatan Başbakan Yıldırım, "Sizler gibi, memleket sevdası ve heyecanıyla dolu fedakar camiamızın büyük katkısı var. Birlikte, aynı heyecanı taşımasak, bizler bu mücadelede asla bu kadar güçlü olamazdık, bu başarıları yakalayamazdık." diye konuştu.

Yıldırım, Türkiye'nin gücüne, potansiyeline ve esnafına güvendiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Birileri Türkiye'nin dinamikleriyle, potansiyeliyle oynamaya kalkarsa kalksın ama biz yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Geçtiğimiz üç ay içerisinde esnafımızı, yatırımcımızı, iş adamımızı, ihracatçımızı, bütün toplum kesimlerini ilgilendiren kapsamlı reformlar yaptık, önemli kararlar aldık. Şimdi bunları uygulama zamanı. Dedik ki 'Vatandaşla devlet kavgalı olmaz. Gelin, uzlaşalım, gelin kucaklaşalım, gelin bir olalım, beraber olalım, birlikte daha güçlü olalım, birlikte Türkiye olalım. Bunun için, yeniden yapılandırma, bunun için vergi barışı, bunun için stok affı, bunun için kasa fazlası gibi birçok yaşadığınız sıkıntıları ortadan kaldıracak düzenlemeleri yaptık. Sosyal güvenlik dayanışma ödeneğini kaldırdık, primleri ucuzlattık, daha birçok konular. Bunları zaten siz Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız, Maliye Bakanlığımız'la konuşuyorsunuz, görüşüyorsunuz. Ne ise bu düzenlemeler, bütün detayları, her türlü sorunu nasıl çözeceğimizi öğreniyorsunuz. Onun için ben burada teferruata girecek değilim.

TESK'in çınar gibi başkanı var, Bendevi Palandöken. Onun riyasetinde on milyon, çoluğuyla çocuğuyla, ailesiyle büyük bir topluluk, Türkiye'nin geleceği için, Türkiye'nin daha güzel günlere erişmesi için, daha fazla zenginlemek için, vatandaşımızın yüzünün daha fazla gülmesi için var gücünüzle çalışıyorsunuz. Memleketin her köşesinden 79 milyonu temsil ederek, buralara geldiniz, vatandaşımızın sesini bizlere duyuruyorsunuz. Sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum."

"Aranızda bölücülere ve FETO'culara asla yer vermeyin"

Başbakan Yıldırım, yarının bugünden daha güzel olacağı konusunda hiçbir endişe duyulmaması gerektiğine işaret ederek, "Maalesef bir alışkanlık var. O alışkanlık da Türkiye'yi sürekli kötü göstermeye çalışmak. Neyle yapıyorlar bunu biliyor musunuz? O 'himmet' diye garip gurebadan, ablalardan, abilerden, esnaftan topladıkları paraları, kuruş kuruş topladıkları paraları, o yabancılara, lobi şirketlerine, televizyon şirketlerine, gazetelere, siyasetçilere oluk oluk dağıtıyorlar ama burunlarından fitil fitil getireceğiz. Memleketini gidip böyle şikayet etmenin kimsenin yanına kar kalmayacağını, bu ülkeye ayar çekmenin kimsenin haddi olmadığını elbette görecekler. Nasıl görecekler? İşte sizlerle görecekler." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Sizden önemli isteğim şudur, değerli kardeşlerim. Aranızda bölücülere ve FETO'culara asla yer vermeyin. Kendi içinizden bu mikropları temizleyin. Bunların memlekete bir faydası yok, bunların millete de bir faydası yok. Bunların ihanetlerinin bedelini 15 Temmuz'da beraber ödedik. Eğer bu ihanetin hesabını sormazsak, 241 şehidimiz, 2 bin 194 gazimiz bizden davacı olur. Onların hakkını ödeyemeyiz. Onun için bu mesele, büyük bir mesele, bunu beraber çözeceğiz. Hepimizin bu noktada görevi olduğunu asla unutmayalım ve kısa sürede bu anlamsız gündemden Türkiye'yi çıkartmamız ve hep ileriye, daima ileriye bakıp, Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırma görevimiz var. Bunu, birlikte yapacağız. Bunda da gerekli donanımımız var, gerekli birikimimiz var, başaracağımızdan da zerre kadar tereddüdümüz yok."

Başbakan Yıldırım, bu duygu ve düşüncelerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, yönetim kurulu üyeleri ile esnaf ve sanatkar temsilcilerine teşekkür etti.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Bendevi Palandöken Binali Yıldırım Çankaya Köşkü Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title