Haberler

Yıldırım Demirören: "Hedefimiz 800 Milyon Dolar"

- Yıldırım Demirören : "Hedefimiz 800 milyon Dolar"

İSTANBUL - Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 600 milyon Dolar'lık yayın ihalesi yapıldığını belirterek, "Ekonomimiz günden güne büyüyor. Hedefimiz 5 yıl sonraki ihalede 800 milyon Dolar'a çıkmak" ifadelerini kullandı.

2. Futbol Zirvesi'nde konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, dünya futbolunda başarılı ülkelerin en önemli noktalarının ülke ekonomisi ve devlet yönetiminin gücü olduğunu ifade ederek, "Bu iki faktörün güçlü olduğu ülkeler futbolda kalıcı başarışa imza atıyorlar. Ekonomimiz güçlenmeye başladıkça, ülkemiz güçlenmeye başladıkça, futbolun da güçlendiğini görüyoruz. 600 milyon Dolar'lık yayın ihalesi bedeli, ülkemize güvenildiği için yapılan bir yatırımdır" ifadelerini kullandı.

"Artık Avrupa'da daha çok takımla mücadele ediyoruz"

Ülkenin milli gelirinin 3 bin Dolar'dan 10 bin Dolar'a çıktığını belirten Yıldırım Demirören, "Milli gelirimiz yükselince otomatikman bundan futbol da etkilendi. Artık biz de Avrupa'da 1 takım yerine 3 takımla mücadele etmeye başladık. Kulüplerimize verdiği destekten dolayı spor Gençlik ve Spor Bakanımız'a ve Spor Toto Teşkilatı'na teşekkür ederiz. Türk Futbolu'nun Avrupa'da var olması için önce mali disiplinin sağlanması gerekiyordu, sağlandı. Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ'a teşekkür ederim. Bundan sonra yapmamız gereken futbolun marka değerini arttırmak. Bundan sonraki hedef 5 yıl sonraki ihalede rakamı 800 milyon Dolar'a çıkarmaktır" diye konuştu.

"Avrupa'nın izlediği ülke olduk"

Tribünlerde temizliğin başladığını da söyleyen Demirören, "Tribünlerde şiddete sebep olanlara kapımızı kapattık. Seyirci sayısında yüzde 10'luk düşüş var. Ancak bu düşüş, yüzde 50 yükselmenin ilk adımı. İyiyi çağırmak için kötüyü kovduk. Futbol sahalarını şov alanlarına çevirip, insanların aileleriyle geldiği bir alan yapacağız. Sadece 1. sıradaki takımın değil, son sıradaki takımın da tribünlerinin dolduğu bir ortam hedefliyoruz. En büyük şansımız, sizin gibi futbolu seven bir Cumhurbaşkanımız'ın olması. Avrupa'yı izleyen değil, Avrupa'nın izlediği bir ülke konumuna geldik. Biz artık UEFA seçiminde fikri alınan ve tavrı önemsenen bir ülke haline geldik. Son seçimde bizim desteklediğimiz aday seçildi. Önümüzdeki dönemde de UEFA yönetiminde bir Türk spor adamı yer alacaktır. Sayın Cumhurbaşkanım, gücümüzü sizden ve devletimizin yaptığı yatırımlardan alarak, EURO 2024'e aday olduk. Bu federasyon olarak, devletimizin gücü ve ekonomimizin gücüyle aldığımız bir karardı. Sayın Cumhurbaşkanım, 17 Nisan'da evet diyen bir Türkiye'ye uyanmak dileğiyle saygılar sunuyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Yıldırım Demirören Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi? Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title