Haberler

Yıldırım'dan Çatı Sendikaya Sert Yanıt

Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Özgür Yıldırım, sağlık alanındaki üç sendikanın bir araya gelerek yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Türk Sağlık Sen, Demokratik Sağlık Sen ve Birlik Dayanışma Sendikası'nın Türk Sağlık Sen Şubesi'nde yaptıkları ortak açıklamaya tepki gösteren Başkan Özgür Yıldırım, "Üç sendika başkanının hangi amaca göre birlik hangi amaca göre dayanışma yaptıklarını takdiri kamu oyunundur" dedi.

Açıklama yapan sendikaların üye sayılarının toplamı sendikalarının üye sayısının yarısı bile etmediğine dikkat çeken Yıldırım, Türkiye'de sağlık çalışanlarının yarısına yakının üye olduğu Sağlık Sen'e iftira atmanın kimsenin haddi olmadığını söyledi. Sağlık çalışanlarının yarısının üyesi olduğu sendika mensuplarının farklı kademelerde yönetici olmalarının kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Yıldırım, "Bu kapsamda tüm üyelerimizin arkasında durup 15 Temmuz ruhu ile kirli ittifakları bozacağız. 15 temmuz gecesi avuçlarını oluşturan teşkilatı ile beraber sosyal medya hesaplarında darbe çığırtkanlığı yapan darbe sevinicilere dün müsaade etmediğimiz gibi bugünde müsaade etmeyeceğiz. Sağlıkta dönüşüm politikasıyla can bulan sağlık sektörü 663 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname'den önce yaptıklarını bugün unutuyorlar" dedi.

"Sağlık Sen değerlerimizi malzeme yapmaz"

Sağlık çalışanlarına karşı yapılan baskı ve zorlamaya üyemiz olsa bile karşı durduklarını anlatan Yıldırım, "İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanın hakkın ve adaletin yanında olduğumuzu açtığımız davalarla, basın açıklamaları ispatıdır. Milliyetçilikten vatanseverlikten dem vuranların unutmasınlar ki ülkesini bayrağını seven asli görevini layıki ile yapanlardır. Sendikacılık oynadığını düşünenlere tarih saat ve açılan soruşturmalar göstergesidir. Bu nedenle çatı başkanının yaptığı manipülasyonlar ve iftiralar İzmir sağlık camiasında karşılığının kalmadığı ortadadır. Şunu unutmayalım ki emeğin ve alın terinin ne olduğunu, vatanın ve bayrak sevgisinin ne kadar yüce olduğunu,rozet takmakla muhasır medeniyetlere ulaşılamayacağını idraki içerisinde olup Sağlık Sen ailesi olarak bu değerler ne malzeme yaparız nede yapılmasına müsaade etmeyiz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title