Haberler

Yıldırım'dan Adaylarına Talimat

AK Parti’ İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım partisinin kentteki adayların isimlerini açıkladıktan sonra düzenlediği basın toplantısında, “Kuvvetli yeyin takviye alın, biz sert ve kuvvetli çalışırız” dedi.

AK Parti' İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım partisinin kentteki adayların isimlerini açıkladıktan sonra düzenlediği basın toplantısında, "Kuvvetli yeyin takviye alın, biz sert ve kuvvetli çalışırız" dedi.

İzmir Kaya Termal Otel'de sabah saat 11.00'de partilileri ile bir araya gelen AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, partisinin ilçe belediye başkan adaylarını yaklaşık 15'er dakikalık yaptığı birebir görüşmelerle netliğe kavuşturdu. Yaklaşık 7 saat süren adaylık açıklamasında Yıldırım 27 ilçenin başkan adaylarını belirlenirken Karşıyaka, Güzelbahçe ve Urla ilçelerinin adaylarının önümüzdeki günlerde açıklanması beklendiği öğrenildi.

Aday açıklamasının ardından basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, "3,5 aydır süren çalışmaların ardından kendisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı dahil olmak üzere 27 ilçenin belediye başkan adaylarını kesinleştirdiklerini söyledi. Yıldırım isimlerin açıklanmasında milletvekillerin, ilçe başkanlarının, kadın kollarının ve gençlik teşkilatının hazır bulundukları toplantıda netlik kazandığını aktardı. Karşıyaka, Güzelbahçe ve Urla'da isimlerin belirlenmemesi durumuna açıklık getiren Yıldırım, "Üç ilçede karar henüz verilemedi bu hafta içinde karar verilecekti. İsimler ile ilgili kimseye verilmiş bir sözümüz yok. İsimlerin belirlenme aşamaları var. O aşamalar da saha, kanaat önderlerinin görüşleri anketler il ilçe teşkilatlarımız milletvekillerimiz ve nihayet tüm bilgiler genel merkezimizde toplanıyor. Her ilçede birden fazla adayımız var. Bunlar arasında bir adaya karar veriliyor. Bazı ilçelerde aday adayı olmayan isimler üzerinden bile karar verildi" dedi.

BAŞBAKANA İSİM GÖTÜRMEDİM

Başbakan Erdoğan'a herhangi bir aday listesi sunmadığını da sözlerine ekleyen Yıldırım, "Başbakana isim götürmedim. Aday belirleme sürecinde aday belirleme üst kurulunda büyükşehir belediye başkan adayı olarak bulundum. Bizde usül böyle. Oradaki 10 kişinin arasında ben de vardım. Ben orada görüşlerimi aktardım. Dolayısı ile benim isim seçme isimleri telaffuz etmek yerine benim oradaki adayların çalışmalarına katılmam söz konusudur. Kuvvetli yiyin takviye alın biz sert ve kuvvetli çalışırız" dedi.

Yıldırım açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

KADIN ADAY MÜRAACATI AZDI

Partisinden sadece AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli'nin kadın aday olarak boy göstermesini de değerlendiren Yıldırım şöyle konuştu: "Kadın aday genelde az. Müracaatlar azdı. Bizde böyleydi. Diğer partilerde durum nasıldı bilemiyoruz. Gönül ister ki daha fazla şans verelim. Eldeki müracaatlar böyle bir sonuca bizi getirdi. AK Parti olarak sloganlarla değil hizmetlerle yola çıktık."

Bir gazetecinin Balçova Belediye Başkan Adayı Hasan Özcan'nın CHP'den bir hafta önce istifasını vererek AK Partiye katılmasını sorması üzerine Yıldırım; " Benim bilmediğim bilgileri biliyorsunuz. Ben de sizin sayenizde öğreniyorum. Olabilir bir partiden istifa edip bizim partiden aday gösterilebilir. Niye bu kadar yadırganıyor ki?" cevabını verdi.

İlçe adayları şöyle:

"ALİAĞA: İbrahim Ethem Yorulmaz

Aliağa'dan aday gösterilen İbrahim Ethem Yorulmaz 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin ardından statüsünü kaybedecek Şakran Beldesi'nin Belediye Başkanı

BALÇOVA: HASAN Özcan Balçova'da sürpriz bir şekilde aday gösterilen Hasan Özcan esnaf STK'larında üst düzey görevler almış bir isim... Özcan TESK'te Derviş Günday döneminde genel sekreterlik yapmıştı.

BAYINDIR: Mehmet Kertiş. AK Parti Bayındır'da mevcut başkanla yola devam kararı aldı. Mehmet Kertiş 2009 yerel seçimlerinde Bayındır'da zafere uzanarak kentte tek AK Parti bayrağını sallandıran isim.

BAYRAKLI: İsmail Sarı Bayraklı adayı İsmail Sarı İlçe Teşkilatı'nın Eski Başkanı.

BERGAMA: Hasan Şahin

BEYDAĞ: Fevzi Kaya

BORNOVA: İlhan Kaya. Anavatan Partisi Eski İzmir Milletvekili son yerel seçimde AK Parti'den İl Genel Meclis Üyeliğine seçilmişti.

BUCA: Cemil Şeboy üç dönem belediye başkanlığı yaptığı ve 'efsane başkan' olarak anıldığı ilçede yeniden aday oldu.

ÇEŞME: Mustafa Cenger. Çeşme Esnaf Odası Başkanı Mustafa Cenger 2009 yerel seçimlerinde de AK Parti'nin Çeşme adayıydı.

ÇİĞLİ: Adnan Yılmaz. Yılmaz aday adaylığını açıklamadan önce Çiğli İlçe Teşkilatı Başkanlığı görevini yürütüyordu.

DİKİLİ: Ahmet Dağdelen. Çandarlı Belediye Başkanı, Bergama için aday adayı olmuştu ancak partisi tarafından Dikili'de aday gösterildi.

FOÇA: Salih EmrullahKeleş

GAZİEMİR: Kerem Fahri Baykal. AK Parti Gaziemir Belediye Meclis Üyesi.

KARABAĞLAR: Necip Kalkan AK Parti'de adaylığı en çok konuşulan isimlerin başında. İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan, odada Başkan Ekrem Demirtaş'a muhalif isimlerin de başında geliyordu.

KARABURUN: Hüseyin Altın

KEMALPAŞA: Arif Uğurlu. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi.

KINIK: Sadık Doğruer

KİRAZ: Erol Çomak

KONAK: İlknur Denizli. AK Parti'nin ilçelerdeki tek vekil adayı. AK Parti İzmir Milletvekili.

MENDERES: Bülent Soylu. Menderes SGK'nın eski ilçe müdürü. Aday adayı olmak için memurluktan istifa etmişti.

MENEMEN: Bilal Kaplangı

ÖDEMİŞ: Mahmut Badem. AK Parti İl Başkan Yardımcısı aynı zamanda Ödemiş'in bir dönem önceki belediye başkanıydı.

SEFERİHİSAR: Hamit Nişancı. Seferihisar'ın eski belediye başkanı son seçimde Anavatan Partisi adına yarışmış ve CHP adayı Tunç Soyer'e kaybetmişti. Nişancı bir süre önce AK Parti ailesine katılmış, düzenlenen törende rozetini Yıldırım takmıştı.

SELÇUK: Zeynel Bakıcı

TİRE: Mehmet Çeltikçioğlu

AK Parti Tire Eski İlçe Başkanı...

TORBALI: Adnan Yaşar Görmez.AK Parti Torbalı Eski İlçe Başkanı". - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hasan Özcan Fevzi Kaya Ak Parti Balçova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title