Haberler

Yıldırım'da Tarih Yeniden Canlanıyor

Yıldırım Belediyesi, ünlü yazar ve televizyon programcısı Serdar Tuncer’in moderatörlüğünü yaptığı ’Tarihin Ardından’ programında divan şiiri üstadı Hayati İnanç’ı konuk etti.

Yıldırım Belediyesi, ünlü yazar ve televizyon programcısı Serdar Tuncer'in moderatörlüğünü yaptığı 'Tarihin Ardından' programında divan şiiri üstadı Hayati İnanç'ı konuk etti.

2015-2016 Kültür-Sanat sezonunda bir dizi etkinliğe imza atan Yıldırım Belediyesi, ikincisini düzenlediği 'Tarihin Ardından' programında Serdar Tuncer ve Hayati İnanç'ı Yıldırımlılarla buluşturdu. Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Aras, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Sünel, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda Yıldırımlı katıldı. Programda ilk olarak söz alan Serdar Tuncer, divan edebiyatının önemli isimleri Nefi, Baki ve Fuzuli'nin gazellerinin yanı sıra Osmanlı Padişahları Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman ve III. Murat'ın şiirlerini seslendirdi. Hayati İnanç ise divan edebiyatı ve Türkçe üzerine gerçekleştirdiği sohbetinde divan edebiyatının nadide örneklerini izleyenlerle paylaştı. Salonu dolduran izleyicilerin büyük beğenisini kazanan programın sonunda, Serdar Tuncer ve Hayati İnanç başta Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali olmak üzere etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.Tarihin Ardından programının 26 Şubat 2016 tarihinde yapılacak üçüncü programında ise ünlü yazar Sadettin Ökten konuk olacak. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title