Haberler

Yıldırım Çocuk Tiyatrosu Perdelerini Açtı

Yıldırım Belediyesi çocuk tiyatrosu sezonu, 'Bir Dünya Bırakın Biz Çocuklara' adlı tiyatro oyunuyla minik sanatseverlere kapılarını açtı.

Sosyal belediyecilik çalışmalarında çocukları odak noktası haline getiren Yıldırım Belediyesi, 2016-2017 Kültür Sanat sezonunda da minik sanatseverlere muhteşem bir oyunla 'merhaba' dedi. Yıldırım Belediyesi Adile Naşit Tiyatrosu'nda ücretsiz sahnelenen sezonun ilk çocuk tiyatrosu 'Bir Dünya Bırakın Biz Çocuklara' Yıldırımlı çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Müzikleri, ses ve görsel efektleri ile göz dolduran oyunda kentsel dönüşüm konusu çocuklara interaktif bir şekilde anlatıldı. Oyun öncesi ve sonrası çeşitli gösterilerin de sunulduğu günde çocuklar ve aileleri eğlenceli saatler geçirdi. Ekim ayında Adile Naşit Tiyatrosu'nda 16 Ekim Pazar 'Nasreddin Hoca', 23 Ekim Pazar 'Gökkuşağı Masalı' ve 30 Ekim Pazar 'Tutumsuz Çocuk' adlı oyunlar saat 14.00'da çocuklar için ücretsiz sahnelenecek.

SOSYAL GELİŞİMLERİNE KATKI

Çocukların gelişimlerinde katkısı olacak bilgilerin yer aldığı oyunla, hem tiyatroyu severken hem de eğitici bilgileri eğlenerek edindiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Geleceğimizin sahipleri çocuklarımızın okul eğitiminin yanında kişisel ve sosyal gelişimlerini de önemsiyoruz. Bu kapsamda yavrularımızı tiyatroyla buluşturarak eğlenirken öğrenmelerine olanak tanıyoruz. Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da hem okullarına giderek hem de salonlarımızda ağırlayarak sahneleyeceğimiz oyunlarla çocuklarımızın kültür sanat yönünden donanımlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title