Haberler

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi'nin Açılış Töreni

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, yakıp yıkan, kırıp döken değil hem maddi hem manevi anlamda gönüller inşa eden bir nesil yetiştirme çabasında olduklarını belirterek, "Bu şuura sahip olmayan ve zihinlerini kiraya verenler, dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim...

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, yakıp yıkan, kırıp döken değil hem maddi hem manevi anlamda gönüller inşa eden bir nesil yetiştirme çabasında olduklarını belirterek, "Bu şuura sahip olmayan ve zihinlerini kiraya verenler, dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim almış bile olsalar, bilgiyi hikmet ve irfanla süslemedikçe almış oldukları eğitimin ne kendisine ne de çevresine hiçbir faydası olmayacaktır." dedi.

Rektör Prof. Dr. Doğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Yeni Türkiye'nin mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız, üniversitemizin kurulduğu günden bu yana her zaman desteğinizi hissettik. Sizden aldığımız şevkle aldığımızdan güçten hiçbir şey kaybetmeden öğretim üyesinden rektörüne, öğrencisinden personeline el birliğiyle çalışmaya devam ettik ve bundan sonra da devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Kurumun, Türkiye Cumhuriyeti'nin 2023 hedefleri doğrultusunda, kendi kimliği, tarihi ve kültürü ile barışıp bundan gurur duyan ve milli kültürüyle dünyaya örnek olma gayretinde bir üniversite olduğunu belirten Doğan, "Binlerce yıllık tarihimizden süzülüp gelen duygu ve düşünce anlayışımızı günümüz bilim disiplinlerine katkı sağlayacak şekilde geliştirmeyi hedeflemiş ve bu alanda önderlik eden bir üniversitedir." ifadelerini kullandı.

Dünyanın 91 ülkesinden gelen öğrencileri ağırlıyor

Hedeflerinin, üniversitenin sadece bilim değil aynı zamanda hikmet ve bilim yuvası haline gelmesini sağlamak olduğunu bildiren Doğan, şunları kaydetti:

"Yakıp yıkan kırıp döken değil hem maddi hem manevi anlamda gönüller inşa eden bir nesil yetiştirme çabasındayız. Bu şuura sahip olmayan ve zihinlerini kiraya verenler, dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim almış bile olsalar, bilgiyi hikmet ve irfanla süslemedikçe almış oldukları eğitimin ne kendisine ne de çevresine hiçbir faydası olmayacaktır. Hatta ne acıdır ki, 15 Temmuz gecesi milletçe çok acı bir şekilde mücadele ettiğimiz gibi vatanına ve milletine kastedecek derecede alçalabilecektir."

Doğan, "Üniversitemizin hedefi, 122 lisansüstü ve 49 lisans programı yürüten, 500'ü profesör, doçent ve yardımcı doçentten oluşan, binin üzerinde akademik personeli ile 15 bin 500 öğrencisini dünyanın her bölgesinde hizmet verebilecek donanıma sahip olacak şekilde eğitmektir." dedi.

Dünyanın 91 ülkesinden uluslararası öğrenci ile devlet üniversiteleri arasında yabancı öğrencisi en yüksek orana sahip olduklarını belirten Doğan, dünyanın çeşitli yerlerinden 200'e yakın eğitim kurumuyla da iş birliği yaptıklarını vurguladı.

-Üniversitenin maliyeti 87 milyon lira

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan ise Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin hem fiziki hem de tasarım açısından ülkenin önemli eğitim yerleşkelerinden birisi olduğunu söyledi.

Üniversitenin birinci etabında TOKİ'nin yaptığı fakülte binaları hakkında bilgi veren Turan, "Üniversitenin toplam kapalı alanı 79 bin metre, toplam inşaat maliyeti 87 milyon lira artı KDV'dir." dedi.

Turan, üniversitenin memlekete, öğrenci ve öğretmenlere hayırlar getirmesini dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Esenboğa Külliyesi Metin Doğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title