Haberler

Aziz Yıldırım: Benden Sonra Tüzükte Yazan Olur

Güncelleme:

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kendisinin başkanlığından sonra kulüp tüzüğünde yazanın olacağını söyledi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kendisinin başkanlığından sonra kulüp tüzüğünde yazanın olacağını söyledi.

Fenerbahçe Kulübü'nün Nisan ayı olağan divan kurulu toplantısında konuşan Başkan Aziz Yıldırım, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay'a rahmet dileyerek, "Kendisi 10 yıl boyunca yönetimle beraber çalıştı. Gerektiğinde tenkit etti, gerektiğinde tebrik etti. Uygun yolu bularak, çalışmalara devam ettik. İyi bir Fenerbahçeli, iyi bir dosttu. Bu arada Selçuk Yula, Ercan Aktuna, Mikro Mustafa ve ismini unuttuğum diğer Fenerbahçeliler'e de rahmet diliyorum" dedi.

"KARAR İSTANBUL SAVCILIĞINA GÖNDERİLDİ"

Seçimlerden sonra Başsavcılıkta bekleyen kararın uygulamaya konduğunu hatırlatan Yıldırım, "Karar İstanbul savcılığına gönderildi. Yalnız, burada kanunda yapılan değişiklik neticesinde hangi mahkemenin bakacağı araştırılıyordu. Bizim iki itirazımız var. Birincisi infazın durdurulması, ikincisi yeniden adil yargılama yapılması için. 16. Ağır Ceza Mahkemesi kalktığı için 18. Ağır Ceza Mahkemesi bakıyor. Şu an davamıza hangi mahkemenin bakacağına HSYK (Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu) karar verecek. Diğer itirazımıza Anayasa Mahkemesi bakıyor" diye konuştu.

"AVRUPA'YA GİTME ÜMİDİMİZ VAR"

Yıldırım, 3 yıldır süren şike süreci sonunda üzüntülerinin olmadığını ifade ederek, "İlk gün ne dediysek, insanlar doğru olduğunu görüyor. 'Bu bir şike davası değil, siyasi davadır' dedik. Kanuna göre düşünce bile suçtu. Kanuna göre deliller, tapeler vardı. Suç oluşturuldu. Aynı hadiseler 17-25 Aralık'ta da yaşanmıştır. İnsanların tapelerle suçlanamayacağı şeklinde karar çıkmıştır. Kişiler, şahıslar, yalnızca Fenerbahçe değil, Ergenekon, Oda TV, KCK, Casusluk Davası, Cübbeli davası, hepsinde insanlar tapelerle suçlandı. 17-25 Aralık'tan itibaren Yargıtay kararlarına göre tapeler delil kabul edilmiyor. 25 Aralık'tan sonra çıkan kararı Yargıtay tanımayarak, tapeleri delil kabul etmiştir. İleride tarih bunların ne olduğunu, ne olmadığını yazacak. Biz haklıyız, biz şike yapmadık. Biz ne yaptıysak Fenerbahçe için yaptık. CAS Davası'nda da Gençlerbirliği - Fenerbahçe maçı teşvik diye geçmiştir. O tarihte Türkiye'de şike ve teşvik suçu yok. Çünkü, polis fezlekelerinde suç diye geçiyor. CAS sonuçları açıklandığında, Fenerbahçe Yönetim Kurulu gerekeni yapacaktır. Avrupa'ya gitme ümidimiz var, gideceğiz demiyorum ama ümidimiz var" şeklinde konuştu.

"FENERBAHÇE'NİN PARAYA İHTİYACI VAR"

Fenerbahçe'nin önünde önemli bir durum olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Ekonomik olarak Fenerbahçe ve diğer kulüpleri zor günler bekliyor. Devlet diyor ki, vergi ödeyeceksin. Geçen sene 80 küsur, bu sene de 93 trilyon vergi verdik. Fenerbahçe'nin bütçesi 220 ila 250 milyon dolara yakındır. Fenerbahçe, Türkiye'yi Avrupa'da elinden geldiğince temsil etmiştir. Başarılar kazanılmıştır. Bunun karşılığında devlet, spor kulüplerine yardımda bulunmamaktadır. Devlet, buna karşılık SGM aracılığıyla biletlerden yüzde 7 vergi kesiyor. 4-5 senedir bilet fiyatlarını yükseltemiyoruz, çünkü insanların ödeme güçleri yok. Fenerbahçe'nin paraya ihtiyacı var. Böyle giderse, Fenerbahçe'nin her yere borcu olur Allah korusun. Şu an için böyle bir tehlike yok. Eğer, bana güveniyor ve inanıyorsanız bunlara da inanın" ifadelerini kullandı.

"1 MİLYON ÜYE GELİRSE 10 BİN KİŞİ DELEGE OLACAK"

Başkan Yıldırım, Fenerbahçe'nin büyük bir potansiyeli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Fenerbahçe'den daha fazla potansiyeli olan bir kulüp yok. Her Fenerbahçeli'nin bu kulübe sahip olma isteği var. Tüzük tadiliyle birlikte insanları bu kulübe temsilci-üye şekliyle katmak lazım. Bu konu, kendimle ilgili bir konu değil. Bu Fenerbahçe'nin projesidir, Fenerbahçe için olmalıdır. Bunu 2008'de Yüksel Günay ile konuşmuştuk. Manisa'da bize tepki verdi. Sonra Gaziantep'te konuştuk, 'Bu gayet olur. Benim de aklıma yattı' dedi. Bu sene hukukçular ekibi kurduk. Onların içine tüzükle ilgili arkadaşlarımızı aldık. Sizlere bir hazırlık yaptık. Bu tamamen sizlere sunacağımız bir öneridir. Bir tüzük kongresi yapacağız ayın 11'i ve 18'i arasında. Eğer uygun görürseniz, ben de olursam inşallah tüzük tadilatı yaparız. Bu üyelerin hakları bizim gibi değil. Biz A sınıfı üye olacağız. 1 milyon kişi gelirse, 10 bin kişi delege olacak. Bu 15 bin kişi burada ağırlıklı olacak. Bununla ilgili şubeler kuruyoruz. Taraftar derneklerini kaldırıyoruz, şubeleri oluşturuyoruz. İnsanlar yalnızca temsilci-üye olarak başlayacak. Sonra o temsilcilerden belli oranda delege seçilecek. O delegeler kongrelerde bizlerle birlikte oy kullanacak. Her 200 kişiden 1 kişi kongrede olacak. Ben onlara 100 kişi önermiştim, onlar 200 kişi yaptı. Yani 1 milyon üye olursa 10 bin kişi delege olacak. Yani bu sistemde 1 kişinin tek oyu 200 bin lira olacak. Bizim oyumuz ise 15 bin liradır. Çalışmalar bitti. Size gönderdik. Önümüzdeki hafta bütün dernekler, kurullarla oturup konuşacağız."

"FENERBAHÇE'NİN BANKADA 1 MİLYAR DOLARI OLACAK"

Türkiye'de siyasetin spora girdiğini belirten Yıldırım, "Böyle bir yerde, bu kulübün güçlü olması lazım. Güçlülük ekonomiden geçer. Ekonominin yanında yatırım yapmak lazım. Bu üyeler geldiği zaman Fenerbahçe'nin bankada 1 milyar Dolar parası olacak. Bu 1 milyon kişiden her ay 50 milyon TL gelirse, bunun bankada faizi olacak. Bu paraları, faiz ve aidatları kulüp yönetimleri kullanacak. Benim arzum şuydu; anaparanın yönetim kurulunca kullanılmaması ve bunun genel kurulca kullanım hakkıyla verilmesidir.

Bakın şunu söylüyorum; 1 milyondan fazla üyeyi Fenerbahçe'den başka bir kulüp sağlayamaz. İnsanlara ödeme kolaylıkları getireceğiz. Bankalarla 36 ay ödeme kolaylığı oluşturacak. Biz faiz kısımlarını bankalarla konuşacağız. Üyeler için faizleri en asgariye indirmeye çalışıyoruz. Bu tüzükte medeni kanun, AB uyum yasalarına ve diğer yeni yasalara göre gerekli düzenlemeleri yaptık" dedi.

"BENDEN SONRA TÜZÜKTE NE YAZIYORSA O OLUR"

Kendisinden sonra gelecek yönetime direktif vermeyeceğini söyleyen Yıldırım, "Bu tüzükte ne yazıyorsa onu yerine getirirler. Şu başkan olsun, bu başkan olsun demem. İsterlerse içlerinden bir başkan seçerler. Siz de oyunuzu verirsiniz. Kendileri istemezlerse, kim çıkarsa başkanlığa talip, siz buraya layık gördüğünüzü başkan olarak getirirsiniz. Herkes zannediyor ki Fenerbahçe'den babadan oğula geçen bir sistem var. Böyle bir şey yok. Tabi gönül ister ki 4. yıldızı da takıp gideyim" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Aziz Yıldırım Yüksel Günay Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title