Haberler

Yıldırım, Belediyeyi Ziyaret Etti

CHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldırım, Kastamonu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

CHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldırım, Kastamonu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Yoğun ilgi ile karşılanan Yıldırım, belediye işçilerinin daima yanında olduklarını belirtti.

Belediye başkanlığı görevine getirildiği zaman taşeron işçi köleliğini bitireceğini belirten Mehmet Yıldırım, taşeron işçilerin kadrolu belediye işçilerinden hiçbir sosyal farklarının olmayacağını söyledi.

AK Parti döneminde kamu kadrolarının daraltıldığını bu yüzden belediye hizmetlerinin özel sektör eliyle taşeron işçiler tarafından yaptırıldığına vurgulayan Yıldırım, "Taşeron işçi sorunu Türkiye'nin kanayan yarası haline geldi. Taşeron işçi sorununu mutlaka çözeceğiz. Emeğinizin karşılığını vermeyenlere, ürettiğiniz hayatı yaşamanıza engel olanlara karşı artık kol kola mücadele vereceğiz. İnsanca yaşamak için taşeronu birlikte mücadele ederek bitireceğiz. Belediye Başkanı olduğumda işçi sözleşmesini hayata geçireceğim. Taşeron sorunu hepimizin sorunudur. Bir işi yapan üç ayrı statüde işçi olamaz. Belediyede artık bütün işçiler sendikalı olacak. Birlikte mücadele edeceğiz ve Kastamonu'da taşeronu bitirmek için çalışacağız. Bunun çözümü de örgütlü mücadeledir. Örgütlenerek birlikte hareket edeceğiz ve sorunları aşacağız. Benim yönetimimde işçinin yüzü gülecek. İş güvenliğini, iş sağlığını ve iş barışını yakalayacağız. Hem genel hem yerel siyasette, taşeronu bitirmek için çalışacağız. Belki mevcut ücretlere de bir düzenleme getirilebilir. Benim için çalışmak esastır" dedi.

"MAAŞLAR ARASINDAKİ UÇURUMU KAPATACAĞIZ"

Çalışanlar arasındaki haksızlık ve adaletsizliğin devam ettiğini söyleyen Yıldırım, "Biz seçim kazanmak için herkesin ağzına bir parmak bal çalıp, sonra da verdiği sözü unutanlardan değiliz. Kadrosuz ve sendikasız işçilerimizin sorunlarını biliyoruz. Onların sorunlarına gerçekçi çözümler bulacağız. Onlara insanca yaşama ölçülerine uygun bir ücret politikamız olacak. Bol keseden atmıyorum. En az maaş alanla en çok alanlar arasındaki uçurumu kapatacağız. Şartları birbirine benzeyen çalışanlar arasında adil ve dengeli bir ücret olacak. Tüm çalışanlara sendikal haklarını vereceğiz. Sadece maaşlar değil, sosyal yardımlar ve yıllık izin haklarının da kadrolu sendikalı işçilerle eş-değer olmasını temin edeceğiz. Taşeron çilesine son vereceğiz. Hiç kimse kendini ücretli köle gibi hissetmeyecek. Ankara'dakiler unutsa bile biz Kastamonu Belediyesi'ndeki bütün işçilerimizi insanca yaşama düzeyine ulaştırmaya kararlıyız. Sözümüz senettir" diye konuştu.

TAŞERON İŞÇİLERİN YEMEK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ"

Kastamonu Belediyesi'nde çalışan taşeron işçilerin yemek durumunda da başlı başına bir sorun olduğunu ifade eden Mehmet Yıldırım, "Belediyenin kadrolu işçileri yemek hakkından yararlanabilirken taşeron işçiler maalesef yemeği kendi ceplerinden yemek zorunda kalıyorlar. Bu noktada da bir adaletsizlik yaşanıyor. En az maaşı alan işçilerimize bir de yemek parası ekletiliyor. İşçisinin karnını doyuramayan bir belediye olabilir mi? İşçisinin karnını doyuramayan zihniyet tekrardan nasıl belediyeyi yönetmeye talip olabiliyor. Bu yaşanan adaletsizliğin ortadan kaldırılması gerekiyor. Belediye başkanı olduğumda yaşanan bu adaletsiz duruma göz yummayacağım. Belediye Fen İşleri ve KASKİ Birimi'nde kuracağımız mutfak ile işçilerimizin yemek sorununu ortadan kaldıracağız. Hem gündüz vardiyasında hem de gece vardiyasında çalışan işçilerimiz ceplerinden para harcamak, evlerinden yemek getirmek zorunda kalmayacak. Ayrıca belediyenin üretim kısmında çalışan işçilerimizi de unutmayacağız. Fazla ürettikleri bank, oturak gibi malzemelerin fazlalarını diğer belediyelere satarak ek gelir elde edeceğiz. Bu ek gelirden işçilerimize pay dağıtacağız. Biz ne kadar fazla satarsak işçilerimiz de o kadar fazla pay alacak. Bunları yapan belediyeler var. Biz de yapabiliriz. Yeter ki doğru işler yapalım" şeklinde konuştu.

"SÖYLENENLERE İTİBAR ETMEYİN"

Kimseyle kişisel bir sorunlarının olmadığını ve olamayacağını belirten Yıldırım, özellikle belli guruplar tarafından kasıtlı olarak çıkarılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Hiçbir zaman hiç kimseyle ittifak yapmayı düşünmediklerini ve kimseye seçim kazandırma yarışında olmadıklarını söyleyen Yıldırım, şunları söyledi: "Konu hakkında defalarca açıklama yapmama rağmen hala kasıtlı olarak diğer partiler amacını aşan dedikodular üretiyor. Biz kimsenin adayı değiliz. Biz sadece halkımızın adayıyız. Halkımız bize destek verirse kimseden de icazet almayız. Ekibimizle geliyoruz. Belediye bir ekip işidir. Biz tüm personelle huzur içerisinde çalışacağız. Kimsenin korkusu olmasın. Herkes işini doğru şekilde yaptıktan sonra kimse kimseye karışamaz. Biz demokratik katılımcı ve özgürlükçü bir belediye olacağız. Kimsenin bizden korkmasına gerek yok. Söylemlere yalanlara ve iftiralara itibar etmeyiniz. Bunlar birer oyundur. Kazanacağımızı bildikleri için halkın arasına bu şekilde korku salmaktadırlar" - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Yıldırım Kastamonu Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title