Haberler

Yıldırım Belediyesinden Uyuşturucuyla Mücadeleye Yıkım Desteği

Çocukları ve gençleri uyuşturucudan uzak tutmayı amaçlayan Yıldırım Belediyesi, madde bağımlılarının mesken olarak kullandığı Hacivat Mahallesi'ndeki metruk binayı yıktı.

Çocukları ve gençleri uyuşturucudan uzak tutmayı amaçlayan Yıldırım Belediyesi, madde bağımlılarının mesken olarak kullandığı Hacivat Mahallesi'ndeki metruk binayı yıktı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyenin Fen İşleri Birimine bağlı ekip, Hacivat Mahallesi'nde madde bağımlılarının mesken olarak kullandığı metruk binayı yıkarak enkazını temizledi.

Çocukları ve gençleri madde bağımlılığından uzak tutmak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Belediye olarak görevimiz, yalnızca klasik hizmetleri vermek değil. Sosyal hayata destek olarak, çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak da bizim görevimiz. Yıldırım'da 0- 24 yaş aralığında 250 bin gencimiz yaşıyor. Bu genç nüfusun geleceğe yetişmiş ve sağlıklı bireyler olarak ulaşmaları için elimizden geleni yapmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım'ı geleceğe taşımak için yola çıktıklarını bildiren Edebali, şunları kaydetti:

"Kaçak yapılaşmayla mücadelemize hız kesmeden devam edeceğiz. Yıldırım, maalesef aşırı göç nedeniyle çarpık ve kaçak yapılaşma sorunuyla karşı karşıya kaldı. Bu yapılaşmanın da madde bağımlılığına ortam sağlamak gibi bazı olumsuz sonuçları oldu. Bizler Yıldırım'da hiçbir soruna karşı duyarsız kalmayacağız. Yıldırım'ı daha güzel günlere gençlerimiz taşıyacak. Daha iyi bir Yıldırım istiyorsak ve bunu kalıcı kılmak istiyorsak bunun yolu kuşkusuz gençlerimizden geçiyor. Ne kadar sağlıklı, kültürlü ve iyi yetişmiş bir nesil oluşturabilirsek Yıldırım da o kadar iyi noktalara gelir." - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title