Haberler

Yıldırım Belediyesi'nden Görkemli Tören

Yıldırım Belediyesi Yeni Araç Filosu Tanıtımı ve 3000 Sporcuya Spor Malzemesi Teslim Töreni, binlerce ilçe sakininin katılımıyla görkemli bir şekilde yapıldı.

Yıldırım Belediyesi Yeni Araç Filosu Tanıtımı ve 3000 Sporcuya Spor Malzemesi Teslim Töreni, binlerce ilçe sakininin katılımıyla görkemli bir şekilde yapıldı.

Yıldırım Belediyesi Yunus Emre Spor Kompleksi'nde Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın katılımıyla düzenlenen Yeni Araç Filosu Tanıtımı ve 3000 Sporcuya Spor Malzemesi Teslim Töreni'ne Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, çok sayıda genç sporcu, sporcu aileleri ve misafirler katıldı. Törenin açılışında, Yıldırımlı sporcular yaptıkları gösterilerle hünerlerini sergilerken, katılımcılardan büyük alkış aldılar.

"11 AYDA 45 PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK"

Törenin açılış konuşmasını yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, seçim sürecinde vaat ettikleri 100 projeden 45 tanesini hayata geçirdiklerini söyledi. Edebali, Yıldırım'ı ortak akılla yönettiklerinin altını çizerek, "Göreve başladığımız 11 aylık süre içerisinde belediyeciliğin her alanında çok güzel hizmetler yapmaya gayret ettik. Yıldırımlılara vaat ettiğimiz 100 proje içerisinden 45 projemizi hayata geçirdik. Bunun yanı sıra ilçemizde yaklaşık 30 mahallemize 40 kilometre yol yaptık. 5 tane büyük park alanı, 4 kapalı pazaryeri, bir taziye evi, bir de gençlik merkezi inşa ettik" diye konuştu.

Açılışı yapılan araç filosu için 5,5 milyon liralık bir yatırım yaptıklarının altını çizen Edebali, "Bugün sosyal ve hizmet belediyeciliği alanında iki güzel örnekle karşınızdayız. 5,5 milyonluk yatırımla oluşturduğumuz araç filomuz birimlerimizin hareket kabiliyetini arttıracaktır. Ayrıca otobüslerimiz ücretsiz düzenleyeceğimiz kültürel seyahatlerde halkımızın hizmetinde olacaktır" diye konuştu.

Yıldırım'ı sporun merkezi olarak şekillendirmek için çalıştıklarını dile getiren Edebali, ilçede bulunan 31 amatör spor kulübündeki 3 bin sporcuya malzeme desteği verdiklerini de kaydederek, "Gençlerimizin daha sağlıklı şartlarda spor yapmaları için hizmet ediyoruz. Yıldırım'da spora ve sporcuya desteğimiz tüm hızıyla sürecektir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ise, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin verdiği sözleri bir yıl içerisinde fazlasıyla yerine getirdiğini belirterek, "Gençlerin, yaşlıların, kadınların, engellilerin ve gazilerin zor günlerinde yanında olan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye teşekkür ediyorum. Ayrıca onu belediye başkanlığına seçen Yıldırım halkına da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Arınç, 700 bin nüfuslu Yıldırım'ın kaynaklarının tasarruflu bir şekilde kullanılarak çok önemli işlere imza atıldığının altını çizdi. İlçede spora verilen desteğin önemine de dikkat çeken Arınç, "Yıldırım'da gençlerimiz 'Yıldırım' gibi yetişiyor. Bursa'da 127 bin sporcumuz bizzat sporla ilgileniyor. İstanbul'la yarışır düzeyde sporcu sayımız var. Sporcularımıza teslim edilen malzemeler hayırlı, uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Vali Münir Karaloğlu ise, Bursa'nın yerel belediyecilik hizmetlerinin örnek bir şekilde yapıldığı bir şehir olduğunu söyledi. Yıldırım Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlamında sporculara sağladığı malzeme desteğiyle büyük bir hizmet yaptığını belirten Karaloğlu, "Bu vesileyle Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali'ye çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, "Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'nın, Yıldırım'ın sağlıklı bir şehir olması için ilçe belediyelerimizle birlikte yoğun bir çalışma sürdürüyoruz. Her alanda hizmete devam ediyoruz. Daha yeşil Yıldırım ve Bursa için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Hakkı Edebali Münir Karaloğlu Bülent Arınç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title