Haberler

Yıldırım Belediyesi'nden Girişimcilere Destek

Yıldırım Belediyesi, ilçe genelinde girişimciliğin teşvik edilmesi için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile ikinci kez "uygulamalı girişimcilik eğitimi" vermeye hazırlanıyor.

Yıldırım Belediyesi, ilçe genelinde girişimciliğin teşvik edilmesi için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile ikinci kez "uygulamalı girişimcilik eğitimi" vermeye hazırlanıyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'in makamında düzenlenen törenle KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ ile Keskin protokol imzaladı. Keskin, ikinci defa KOSGEB ile böyle bir protokole imza attıklarını belirterek, "2011 yılında verilen girişimcilik eğitimi sonrası KOSGEB'e başvuran 30 kişi kendi işini kurarak ülke ekonomisine katkı sağlamıştır. İnşallah bugün eğitim almaya hak kazanan 60 kişi de bu programdaki, hibe ve krediden en doğru şekilde faydalanarak ülke ekonomisine değer katar. Bizler KOSGEB ile kendi işletmesini kurmak isteyip de finans bulamayanlar için bir imkan sunmaktayız. 60 kişi 30'ar kişilik sınıflarda 70 saat Barış Manço Kültür Merkezi'nde eğitim görecek. Kursu başarıyla bitirenlere 30 bin lira hibe verilecek, eğer bu 30 bin lira yetmezse yine kendilerine sıfır faizle ilk 2 yıl geri ödemesiz 70 bin lira daha vereceğiz. Damlaya damlaya göl olur. Küçük dalgalar büyük dalgalara dönüşür. Bizim toplam vereceğimiz 100 bin lira belki de kişiye milyonlar şeklinde geri dönecek. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ da, eğitim görerek krediden faydalanacak girişimcilere başarı da diledi. Akdağ, "Girişimcilere verdiğimiz desteği, daha önce hayata geçirdiğimiz projelerle ortaya koymuştuk. Başta işsizlikle mücadele olmakla birlikte, bir işi başkasından çok daha iyi yapabileceğini düşünen yenilikçi, belirli bir bilgi birikimine sahip, cesaretli, özgüven sahibi kişilerin başkanlarının yanında işçi sıfatıyla çalışmak yerine kendi işlerini kurabilmeleri ve yanında birçok kişiyi istihdam edebilmelerini çok istiyoruz. Eğitim sonrasında hazırlayacakları projelerle KOSGEB'e müracaat edecek olan kadınlarımıza yüzde 70, erkeklere yüzde 60 oranında 30 bin TL'ye kadar geri ödemesiz hibe desteği sağlayacağız. Eğer yapacakları yatırım sabit, ağır bir makine alt yapısı gerektiriyorsa o takdirde kendilerine sıfır faizle, ilk 2 yıl geri ödemesiz 4 yıl vadeli 70 bin TL'ye kadar kredi imkanı ile toplam 100 bin TL destek paketi sunmuş oluyoruz" dedi.

Yapılan sınavla kredi imkanından faydalanmak için başvuran 220 kişi içinden eğitim görecek 60 girişimci seçildi. 23 Mart 2013'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde başlayacak olan eğitim programı 25 Mart 2013'de sona erecek.

(MŞ)

23.03.2013 13: 28: 34

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özgen Keskin Barış Manço Ahmet Akdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title