Haberler

YILDIRIM Belediyesi İzcilik Kampı'na 500 Öğrenci Katıldı

Güncelleme:

Bu yaz 500 öğrenci hedefiyle başlayan kampın gelecek yıllarda da sürdürülebilir olması adına çalışmalarını yürüten Yıldırım Belediyesi İzcilik Kampı'nda, 5., 6. ve 7. sınıfı tamamlamış öğrenciler eğitim gördü.

'Spor Şehri Yıldırım'ı oluşturma parolasıyla çalışmalarını hayata geçiren ve çocuklar ile gençlere yönelik yatırımlarını sürdüren Yıldırım Belediyesi'nin Alaçam Köyü'nde oluşturduğu İzcilik ve Kamp Alanı gençlerin büyük ilgisini gördü.

Toplam 5 dönemden oluşan, ilk 3 dönemi erkek öğrencilere ve son 2 dönemi kız öğrencilere yönelik olan kampta; öğrencilerin okçuluk, binicilik, bisiklet, doğa yürüyüşü, oryantiring gibi sportif aktivitelerini gerçekleştirirken ebru gibi geleneksel sanat çalışmaları ile kültürel ve sosyal eğitimler alarak milli ve manevi değerlere bağlı bireyler olarak yetişmesi amaçlandı.

BAŞKAN EDEBALİ KAMP ATEŞİNİ YAKTI

Kampı ziyaret ederek kamp ateşini yakan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bu tesiste birlik ve beraberlik ruhu ile çocukların yeni arkadaşlıklar kurarak unutulmaz deneyimler yaşadığını söyledi. Teknoloji bağımlılığından uzak bir süreç geçiren gençlerin sportif aktivitelerinin yanı sıra geleneksel sanatlar icra ettikleri de söyleyen Edebali "Kampımızda eğitim alan çocuklarımız milli ve manevi değerlerimizi özümseyerek toplumda tam anlamıyla donanımlı bireyler haline gelecek. Bu değerleri özümsemiş, tarih bilinci oluşmuş bir gençlik oluşturursak kadim medeniyetimizden bize kalan çok kıymetli mirasımızı geleceğe taşıyabiliriz" dedi.


'HAYATI DENEYEREK VE YAŞAYARAK ÖĞRENİYORLAR'


Bu yaz faaliyete giren kampın gelecek yıllarda da sürdürülebilir olması için çalışmaların devam edeceğini ifade eden Başkan Edebali, "Çocuklarımız kampta geçirdikleri süre boyunca doğayla iç içe bir şekilde hayatı deneyerek ve yaşayarak öğreniyorlar. Bu esnada hava şartları gibi zorluklarla mücadele ederken doğanın korunduğunda ne kadar uysal, zarar verildiğinde ise ne kadar hırçın olduğunu yakından takip ediyorlar. Bu yaptığımız çalışma çocuklara ve gençlere yapılan yatırımın en güzel örneklerinden biridir" diye konuştu.


ŞÜKRAN EDEBALİ İZCİ SELAMI VERDİ, OK ATTI


Yıldırım Belediyesi İzcilik Kampı'nın bir diğer konuğu da Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin eşi Şükran Edebali oldu. İzci öğrencilerle geleneksel okçuluk denemeleri de yapan Şükran Edebali, "Doğayla bütünleşerek bilgi ve deneyimlerine yenilerini katan kızlarımızla bir arada olmaktan dolayı çok mutlu oldum" dedi. Birlik ve beraberlik ruhu içerisinde geçirdikleri kamp hayatında çocukların unutulmaz deneyimler yaşayacağını ifade eden Şükran Edebali, "Gelecek yıl yapılacak yeni kamp dönemlerinde de tüm çocuklarımızın bu deneyimden faydalanmalarını ve doğanın tadını çıkarmalarını diliyorum. Kızlarımıza ve tüm çocuklarımıza yakında başlayacak yeni eğitim yılında başarılar temenni ediyorum" diye konuştu.


Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Hakkı Edebali Alaçam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title