Haberler

Yıldırım Akbulut: Demirel Çok Sıkıntılı Dönemler Yaşamasına Rağmen Metanetini Hiç Yitirmemiştir

Eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı üzerine Güniz Sokak'taki evine taziye ziyaretinde bulundu.

Eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı üzerine Güniz Sokak'taki evine taziye ziyaretinde bulundu. Akbulut, "Çok değerli bir devlet adamıydı. Kendisi demokrasi için mücadele etmiş, çok sıkıntılı dönemler yaşamasına rağmen metanetini hiç yitirmemiştir. 6 kere gitti, 7 geldi. Bu, iyi bir demokrasi örneğidir" dedi.

Güniz Sokak'ta aile yakınları ve Demirel'in doktoru Aylin Cesur tarafından karşılanan Yıldırım Akbulut, taziye ziyareti sonrası basın mensuplarna duygu ve düşüncelerini paylaştı. Akbulut, "Çok değerli bir devlet adamıydı. Kendisi demokrasi için mücadele etmiş, çok sıkıntılı dönemler yaşamasına rağmen metanetini hiç yitirmemiştir. 6 kere gitti, 7 geldi. Bu, iyi bir demokrasi örneğidir. Hizmet verdiği bunca yılda, yani 40 yıl içerisinde hoşgörü anlayışını, millete olan sevgisini, hoşgörüsünü katiyen yitirmemiştir. Ben kendisiyle Adalet Partisi döneminde çalıştım. Adalet Partisi il başkanıyken aşağı yukarı 10 senem bu şekilde geçti ve kendisini kısmi de olsa diğer yönleriyle tanırım. Belki de iyi tanırım. Sonra siyasi hayatta partilerimiz ayrı bile olsa kendisine davranışlarımızda en ufak bir saygısızlık yapmadık. Tekrar Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Demirel Yıldırım Akbulut Aylin Cesur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title