Haberler

Yıldırım: "11 Milyon Suriyeli Muhtaç Durumda"

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Suriye’de 11 milyona yakın insan muhtaç halde ve göç etmiş şekildedir” dedi.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, " Suriye'de 11 milyona yakın insan muhtaç halde ve göç etmiş şekildedir" dedi.

İHH Ordu Şubesi tarafından Fatsa ilçesinde bir kahvaltı programı düzenlendi. Programa Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Üniversitesi Rektörü Tarık Yarılgaç, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve davetliler katıldı.

Kahvaltıda bir açıklama yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Ordu İnsani Yardım Derneği'nin açılışı için Fatsa ilçesine geldim. Bizleri burada yalnız bırakmadılar. Ordu ilinde Bürokrasi ve STK'lar arasında büyük bir dayanışma var bunu çok iyi sezinledim. Bu iş birliği yetimlere yolda kalmışlara çok büyük yardımlara sebep olur" diye konuştu.

Başkan Yıldırım şöyle konuştu: " Suriye'nin içerisinde ve dışında mültecilere yönelik yardım çalışmalarımız var. Sadece Türkiye'de değil Ürdün, Lübnan Suriye'nin içerisi ve bazen de başka ülkelere geçtiklerinde onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Özellikle son dönemlerde insan kaçakçıları Suriyeli vatandaşları dışarılara götürmeye çalışıyorlar. Gittikleri yerlerde de yardıma ihtiyaçları oluyor. Suriye'de 11 milyona yakın insan muhtaç halde ve göç etmiş şekildedir. Bunlardan 2 milyondan fazlası Türkiye'dedir. Türkiye kendi içerisi içinde mültecilere bakma açısından dünyada bir yenilik oluşturdu ve gerçekten standartları çok yüksek. Kaliteli barınmalar ortaya koydu. Sağlık sistemini onlara uygun hale getirdi. Türkiye'deki bu modellenmeyi biz mülteci kampların olduğu değir ülkelerde de sunmaya çalışıyoruz. Orta Afrika ülkelerini bu sisteme yaymayı amaçlıyoruz. Günde 1 milyona yakın ekmek dağıtımın gerçekleştiriyoruz. Onun dışında gıdalarımız var, sağlık sektörüne yönelik çalışmalarımız var. Sayısı değişiyor fakat ortalama her ay 2-3 milyon arasındaki Suriyeli vatandaş bizim çalışmalarımızdan faydalanıyor."

Dünya ülkeleri arasında Türkiye'deki yardım kuruluşlarının önemli yer teşkil ettiğinin belirten Yıldırım, "410 milyon civarında yetim var dünyada. Birçok ülkenin nüfusundan fazla bu sayı. Bu yetimlerin çoğu suç örgütlerinin eline düşüyor. Yine mültecilerin sayısına bakansak her geçen gün artıyor. İslam dünyası parça parça savaşın konusu haline getiriliyor. Bu nedenle yardımların daha bilinçli değerlendirilmesi için çok daha yol alınması gerekiyor" ifadelerini kullandı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bülent Yıldırım Türkiye Suriye Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title