Haberler

Yılda 75 Bin Ton Teknik Metal Ve Çelik Hasır Üretecekler

Güncelleme:

Diyarbakır'ın ve bölgenin ilk teknik metal çelik hasır fabrikası olacak olan fabrikada, yılda 75 bin ton teknik metal ve çelik hasır üretilecek.

Diyarbakır'ın ve bölgenin ilk teknik metal çelik hasır fabrikası olma özelliğinde, yılda 75 bin ton kapasiteyle bünyesinde 99 personel bulunduracak olan bölgenin ilk teknik metal ve çelik hasır fabrikası Diyarbakırlı genç ve girişimci iş adamı İbrahim Tavlar tarafından Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde kuruluyor.

Çözüm sürecinin başlamasının ardından bölgede oluşan huzur ve barış iklimi, yatırım alanlarını her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Bir dönem fabrikasız kent olarak bilinen Diyarbakır, artık ağır sanayi fabrikalarını da bünyesinde barındırmaya başladı. Teknik Metal Çelik Hasır Yönetim Kurulu Başkanı İbraihm Tavlar'ın OSB'de 13 milyon lira yatırımla kuracağı çelik hasır fabrikası, Diyarbakır ve bölgede kurulmuş en büyük fabrika olarak üretime başlayacak. Kurulacak olan fabrika bünyesinde çelik hasır, çivi, tavlı tel ve hazır etre üretilecek.

"Süreç çok önemli"

Profesyonel bir ekip ile titizlikle seçilen yöneticilerin yer aldığı organizasyon yapısıyla farklılık oluşturacak olan Teknik Metal ve Çelik Hasır Fabrikası kurulduğu gün 99 kişiye istihdam olanağı sağlayacak. 4 ay gibi kısa bir zaman içerisinde üretime başlayacaklarını belirten Girişimci İşadamı İbrahim Tavlar, fabrikayı kurmalarındaki en önemli etkini çözüm süreci olduğunu belirtti. Bölgedeki çelik hasır, çivi, tavlı tel ve hazır etre sektöründeki eksikliği gidermek amacıyla yatırım yaptıklarını belirten Tavlar, "Bölgede oluşan huzur ortamı biz yatırımcıları çok heveslendirdi. Bölgemizde ve Diyarbakırımız'da tamamiyle demir ve çelik faaliyetlerini yürütmek amacıyla böyle bir girişimde bulunduk. Misyonumuz soyadımız olan Tavlar'dan da belli olduğu gibi atalarımızdan gelme. Tavlar katı elementleri tava getirmek anlamına geliyor. Biz zaten çekirdekten yetişme olduğumuz için bu işi hakkıyla yerine getireceğimizi çok iyi biliyoruz" dedi.

Oluşturulacak profesyonel bir kadro ile kurulacak olan fabrikada üretilen ürünleri öncelikle bölgeye daha sonra bir çok ülkeye ihraç etmek istediklerini belirten Tavlar, "Kuracağımız fabrika Diyarbakır ve bölgede bir ilk olacak. 10 bin metrekare üzerine kurulacak fabrikamızda çalışanlarımıza, bölge halkına, çevreye, etkilediğimiz ve etkilendiğimiz tüm paydaşlarımıza zaman kazandıracağız. Daha önce İskenderun ve Adana'dan sipariş edilen ve ortalama 15-20 gün süre zarfında temin edilebilen bu malzemeler kuracağımız fabrika ile anında tüketiciye ulaştırılacak. Tüketici hem zamandan hemde nakliyeden kar elde edecek. Asgari yüzde elli nakliyeden kar edilmiş olacak. Demir çelik sektöründe yüzde elli kar demek devasa bir rakamdır. Bunun dışında işçilik maliyetinden de kar edilecek. İnşaat sektöründe hazır etre ile vereceğimiz hizmetten taahhüt firmaları ve taşeron firmaları hem süreden hemde ekonomik açıdan onlara vereceğimiz hizmet ile kazanmış olacaktır" diye konuştu.

Kendilerini zorlu bir süreç beklediğini ama bu sürecin üstesinden başarıyla kalkacaklarını da belirten Tavlar, "Bu süreçte bizi sürekli destekleyen ve hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen OSB yönetimine, Diyarbakır Valimize, belediye başkanlarımıza ve tüm milletvekillerimize teşekkür ederiz" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Diyarbakır Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title