Haberler

Yılda 500 Bin Kadın Rahim Ağzı Kanserine Yakalanıyor"

Dünyada meme kanserinden sonra ikinci sırada rahim ağzı kanserinin görüldüğünü söyleyen Özel Dünyam Hastanesi Op. Dr. Zemine Şengül Üçok, ''Serviks (rahim ağzı), kanseri önlenebilecek kanserlerden biridir'' dedi.

Dünyada meme kanserinden sonra ikinci sırada rahim ağzı kanserinin görüldüğünü söyleyen Özel Dünyam Hastanesi Op. Dr. Zemine Şengül Üçok, "Serviks (rahim ağzı), kanseri önlenebilecek kanserlerden biridir" dedi.

Rahim ağzı kanserinin (serviks kanseri) tanısı ve tedavisiyle ilgili bilgi veren Dr. Zemine Şengül Üçok, "Rahim ağzından alınan pap smear testi ile erken teşhis edilebilir. Erken evrede ortaya çıktığı ve tanısı konduğu zaman tedavisi kolaydır. Yüzde yüz iyileşme şansı vardır. Serviks kanseri, önlenebilecek kanserlerden biridir. Rahim ağzı kanserinin belirtileri, akıntı ve ilişki sırasında kanama, bel ağrılarıdır. Bunlar başlangıç belirtileri olabilir fakat bu belirtilerin olması kesin rahim ağzı kanseri olduğu anlamına gelmez. Sadece en azından düzenli ve yılda bir defa da olsa muayeneye gitmek önemlidir. Tanısı konulduğu zaman sadece rahim ağzı ameliyatı yeterli olabilir. İlerlemiş evrelerde tabii lenf bezlerinin ayrıca alınmış olması kemoterapi ve ameliyatla birlikte yeterli olur" şeklinde konuştu.

Rahim ağzı kanseri tanısının çok çabuk konulan kanser türlerden biri olduğunu belirten Op. Dr. Zemine Şengül Üçok, "Rahim ağzı kanserinde kadınların hassas davranması çok önemli. Yılda en azından bir defa muayeneye gitmeleri gerekir. Rahim ağzı kanseri dünyada ikinci sırada gelmektedir. Her yıl 500 bin kadın rahim ağzı kanserine yakalanmaktadır. Erken evrede tanısı konulduğu zaman tedavi olarak en azından yüzde yüz iyileşme şansı yükselmektedir. Serviks kanserinin tanısı, çok basit olan pap smear testinin yapılmasıyla konulabilir. Rahim ağzı kanserinde yaş büyük rol oynamakta, hiç çocuk olmaması veya çok çocuk olması, çok eşlilik bir de ayrıca AIDS virüsü taşıyan kişilerde rahim ağzı kanseri artmaktadır. Rahim ağzı kanseri, dünyada meme kanserinden sonra ikinci sırada gelmektedir. Almanya'da yılda 8 bin kadın rahim ağzı kanserine yakalanmakta. Dünyada yılda 500 bin kadın rahim ağzı kanserine yakalanmakta. Yüzde 50'sini maalesef kaybetmekteyiz. Kadınların çoğu mecbur kalmadığı müddetçe kadın doğum uzmanına gidip genel bir muayene yaptırmıyor ama son yıllarda yine de zaman zaman genel muayene için gelenlerin sayısı artıyor" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title