Haberler

Yılda 1 Milyon Akvaryum Balığı Üretiliyor

Güncelleme:

Türkiye'nin en çok üretim yapan işletmelerinden olan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü'nde 18 çeşitte yılda yaklaşık 1 milyon akvaryum balığı üretiliyor.

Şamil Kahveci - Türkiye'nin en çok üretim yapan işletmelerinden olan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü'nde 18 çeşitte yılda yaklaşık 1 milyon akvaryum balığı üretiliyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü'nde 18 çeşit akvaryum balığı üretiliyor. Enstitü yılda ortalama 1 milyon akvaryum balığı üreterek, Türkiye'ye ithal edilen akvaryum balığının azalması için gayret gösteriyor.

Enstitü Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Emre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, enstitülerinde doğuran balık türlerinde 18 çeşit akvaryum balığı ürettiklerini söyledi.

Türkiye'nin en büyük akvaryum balığı üreticilerinden birisi olduklarını ifade eden Emre, "Enstitünün internet sitesinden satış ilanı veriyoruz. Perakende satış yapıyoruz. Ayrıca başta Antalya, Konya, Isparta olmak üzere ülke genelinden gelen toptancılara da satış yapıyoruz" dedi.

Yurt dışından oldukça fazla akvaryum balığı ithal edildiğini bildiren Emre,

"Özellikle ithalatı azaltmak için gayret gösteriyoruz. Yılda ortalama 1 milyon akvaryum balığı üretiyoruz. Ürettiğimiz balıkları piyasaya arz ederek ithalatı azaltma çabası içerisindeyiz" diye konuştu.

Emre, Türkiye'de akvaryum balığı üretiminde iddialı bir konumda olduklarına dikkati çekerek, enstitülerinin Türkiye'de özel sektör de dahil olmak üzere en çok üretim yapan işletmeler arasında olduğunu söyledi.

-Yerli balık daha sağlıklı-

Doç. Dr. Yılmaz Emre, balıkları akvaryumda değil havuzlarda ürettiklerini vurgulayarak, şöyle dedi:

"Burada ürettiğimiz balıklar yurt dışından gelenlere göre hem ucuz hem daha sağlıklı. İthal edilen balıklar beraberinde birçok hastalığı da getirebilmekte. Ülkemizde üretilen balıklar daha uyumlu ve dirençli oluyor. İthal edilen balıklara göre daha az hastalanıyor. Bu nedenle yerli balık türlerinin tercih edilmesini istiyoruz."

Talep görmeyen balık türlerini üretmediklerini belirten Emre, piyasadan talep gelmesi durumunda ise yeni türleri alıp karantinadan geçirdikten sonra üretebileceklerini kaydetti.

Emre, Antalya yöresindeki iklim şartlarının akvaryum balığı üretimi için oldukça uygun olduğunu, bu nedenle son yıllarda akvaryum balık çiftliklerinin yaygınlaştığını sözlerine ekledi.

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yılmaz Emre Antalya Akdeniz Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title