Haberler

Yılbaşında Erciyes'teki Oteller Doldu

Erciyes AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, yılbaşı gecesinde Erciyes’te ve kent merkezinde bulunan otellerin dolduğunu söyledi.

Erciyes AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, yılbaşı gecesinde Erciyes'te ve kent merkezinde bulunan otellerin dolduğunu söyledi.

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden olan Erciyes, yılbaşı tatilini fırsat bilen kayaksevelerin akınına uğradı. Yılbaşı gecesini ve izinlerini Erciyes'te geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistler, karın tadını çıkardı. Erciyes'te uzun zamandır böyle bir kar olmadığını söyleyen İlker Kafkas, "Bu hafta yağan karla beraber pist çok güzel olmuş. Umarım diğer pistler de en kısa zamanda açılır ve tüm kayakseverlerin hizmetine sunulur. Şu anda çok güzel bir hava ve ortam var. Bu ortamı hazırlayan yetkililere teşekkür ederim" dedi.

Erciyes'te kar yağışının devam ettiğini ve elverişli bir hava olduğunu kaydeden Ali Özeç ise "Bugün düne oranla güzel bir hava var. Dün kar yağışı ve sis vardı. Kısacası kayağa çok elverişli bir hava var. Yılbaşında daha çok yoğun olmasını bekliyorduk ama hava muhalefetinden ve yılbaşı gecesinin rehavetinden dolayı, insanlar bugünü değerlendirdiler" ifadelerini kullandı.

"KAYAK MEVSİMİNİ KASIM AYINDA AÇTIK"

Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, "Son yağışlar ile birlikte suni karlamamızın da desteğiyle güzel bir sezon geçiriyoruz. Özellikle yılbaşı yoğunluğunu doya doya yaşadık. Sadece Erciyes'te bulunan otellerimiz değil, kent merkezindeki otellerimiz de doldu. Erciyes'te bulunan 4 kapıdan biri olan Tekir kapı da hem kayakçıların hem günübirlik misafirlerimizi ağırladığımız bir yerimizdir. Yarından itibaren inşallah Hisarcık kapıyı ve Hacılar kapıyı açacağız. Hisarcık ve Tekir bağlantı pistlerinde de suni karlamamız çalışıyor. Önümüzdeki hafta içerisinde yağacak karla beraber tam anlamıyla sezonumuz devam ediyor. Hep beraber 15 Nisan'a kadar kayak sezonunu burada geçireceğiz" diye konuştu.

İkiler ayrıca, Erciyes'in kar garantili kayak merkezi olduğunu söyleyerek, "Erciyes Türkiye'nin tek kar garantili veya sezon garantili kayak merkezidir. Biz Aralık'ın en geç ilk haftasında suni karlamalarımız ile sezonumuzu açıyoruz. Nisan'ın 2. haftasına kadar bu devam ediyor. Bu sene inşallah Erciyes'te Avrupa Snowboard Şampiyonası'nı yapacağız. Bununla beraber birçok etkinlik ve yarışımız olacak" şeklinde konuştu.

"KAYAK PİSTLERİMİZ AÇIK"

Erciyes'te kapalı bir pist olmadığını dile getiren İkiler, şunları söyledi:

"Şu anda Erciyes'te kayak pistlerimizin birçoğu açık durumdadır. 40 santimetreye yakın ezilmiş karımız var. Yer yer bu kar kalınlıkları farklılık göstermekle beraber, suni karlama sistemlerimiz sürekli devam etmektedir. Erciyes'te kar sorunu yaşamıyoruz. Sadece hava sıcaklığının -4 olması, Büyükşehir Belediyemizin yaptığı yatırımlar ile 1 milyon 700 metrekare alan sadece kayak pistlerini kapsayan bir alan. Bu alanda biz suni karlama yaparak insanları kaydırabiliyoruz." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hisarcık Türkiye Yılbaşı Erciyes Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title