Haberler

Yılbaşı Gecesine Küçük Atıştırmalıklarla Hazırlanın

Güncelleme:

VKV Amerikan Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü Uzm. Diyetisyen Nilay Topçam Zihnioğlu, Yılbaşı gecesi ve ertesi gününün kabusa dönüşmemesi için beslenme konusunda uyarılarda bulunuyor.

Nilay Topçam Zihnioğlu, "Yılbaşı yemeğinde 1,5 -2 saat önce yapacağınız küçük bir atıştırmalar akşam yemek seçimlerinizi daha iyi ayarlamanızı sağlar. Ayrıca Yılbaşının ertesi günü vücudu dinlendirmek de büyük önem taşıyor. Özellikle gün boyunca bol sıvı almayı unutmamak gerekiyor" dedi.

Yılbaşı sofraları tüm özel günlerde olduğu gibi büyük özenle hazırlanıyor. Hazırlıkların şimdiden başladığı yılbaşı sofraları yeni yılın ilk gününde kabusa dönüşmemeli. VKV Amerikan Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü Uzm. Diyetisyen Nilay Topçam Zihnioğlu, vücudu yormamak veya bir sağlık problemi olanların sıkıntı yaşamaması için yılbaşı menüsünde bazı püf noktalara dikkat etmek gerektiğini söylüyor.

BİR AVUÇ KURUYEMİŞ SİZİ AKŞAMA HAZIRLAR

Nilay Topçam Zihnioğlu, yılbaşı sofrasına oturmadan 1,5-2 saat önce yapılacak küçük atıştırmalıkların akşam yemek seçimlerini daha iyi ayarlamaya yardımcı olacağını belirterek şu bilgileri aktarıyor: "Yılbaşı gecesinde çeşidi bol bir masa tercihi yapılacaksa gün boyunca bir şey yememek doğru olmayacaktır. Özellikle sofraya oturmadan 1,5 -2 saat önce yapacağınız küçük bir atıştırma, akşam yemek seçimlerinizi daha iyi ayarlamanızı sağlamış olur. Ceviz, badem, fındık, antepfıstığı gibi kuruyemişler güzel bir ara öğün olabilir. Bir avuç kadar yenilecek kuruyemiş tok tutacağı için akşam yemeğine daha kontrollü bir başlangıç olabilir. Benzer şekilde meyve veya küçük bir tost da aynı görevi görebilir."

MEZELERİN YAĞ İÇERİĞİNİ AZALTIN

Yılbaşı sofraları için de önerilerde bulunan Nilay Topçam Zihnioğlu, mezelerin yağ içeriğini azaltmanın önemine dikkat çekerek şunları söylüyor: "Kızartılarak yapılan meze seçeneklerini fırında yapmak ya da aşırı yağlı soslar yerine zeytinyağı ve baharatlardan oluşan soslar kullanmak daha sağlıklı bir alternatif olacaktır. Yoğurtlu mezeler biraz daha ön plana çıkabilir. Yoğurdu sebzelerle, kuru baklagillerle veya tahıllarla birleştirerek sağlıklı ve lezzetli birçok meze ile sofranızı donatabilirsiniz. Tek çeşit salata yerine bir kaç çeşit salata hazırlayabilir ve kuru baklagillerden de salata yaparken faydalanabilirsiniz. Tatlı menünüzde bir kaç çeşit olacak ise en azından meyve tatlısı veya sütlü bir tatlı da bulunabilir."

ERTESİ GÜN BOL SIVI ALMAYI UNUTMAYIN

Yılbaşı gecesinin ardından sıvı alımının da artırılması gerektiğine dikkat çeken Nilay Topçam Zihnioğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Yılbaşının ertesi gün vücudu biraz dinlendirmek gerekiyor. Özellikle gün boyunca bol sıvı alınmalı. Gün içerisinde içeceğiniz ıhlamur, karanfil, zencefil, kuşburnu gibi çaylar sıvı alımınıza yardımcı olacaktır. Beslenmenizde yapılacak en iyi şey uzun süre aç kalmadan sebze ve meyve tüketiminizi arttırmak. Kendinizi iyi hissetmek için sabah kahvaltısına biraz peynir, zeytin ve yeşillikler eklemek vücudu rahatlatmanın en iyi yöntemi olacaktır. Yemek aralarında aç kalmak yerine meyve yemek ve ana öğünleri salatalarla zenginleştirip, sebze ağırlıklı yapmak yeterli olacaktır. Yine yılbaşından sonraki gün hafif bir yürüyüş vücudun rahatlamasını sağlayacaktır."

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Yılbaşı Topçam Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title