Haberler

Yılbaşı Gecesi Cinayette 7 Sanığa Dava

ADANA'da yılbaşı gecesi Korkut Özgün'ün otomobilinde tabancayla vurularak öldürülmesiyle ilgili 3'ü tutuklu 1'i firari 7 şüpheli hakkında dava açıldı.

ADANA'da yılbaşı gecesi Korkut Özgün'ün otomobilinde tabancayla vurularak öldürülmesiyle ilgili 3'ü tutuklu 1'i firari 7 şüpheli hakkında dava açıldı.

Olay, 2017'nin ilk dakikalarında merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Ova Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Korkut Özgün (37), lüks otomobiliyle Ova Mahallesi'ne gelerek yolda yürüyen Deniz Suylemez'e (37), "Bir şey var mı?" diye seslendi. Suylemez ise "Ne istiyorsun anlamadım" dedi. Özgün'ün uyuşturucu olup olmadığını sorması üzerine Suylemez, "Benim alnımda esrarcı mı yazıyor?" diye tepki gösterdi. Özgün'ün küfür etmesi üzerine ikili arasında kavga çıktı. Bu sırada olayı gören Suylemez'in arkadaşları Fırat Demir (41), Mehmet Bulut (34), Murat Tek (35) ve kuzeni Kenan Tek (35) de gelerek Korkut Özgün'ü dövmeye başladı. Özgün, kaçmak için otomobiline bindi. Bu sırada olay yerinde gelen Deniz Suylemez'in kardeşi Kenan Suylemez (34), otomobilin şoför koltuğunda oturan Korkut Özgün'ün önce ayağına, sonra başına ateş etti. Özgün, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, saldırganlar kaçtı. Yakalandıktan sonra nöbetçi mahkemeye çıkarılan, Deniz ve Kenan Suylemez ile Mehmet Bulut tutuklanırken, Fırat Demir, Murat ve Kenan Tek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Firari olan Şakir Güzhan'ın (34) ise yakalanması için çalışma başlatıldı.

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, Kenan Suylemez hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu, diğer 6 şüpheli hakkında ise yardım suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Bulut Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title