Haberler

Yılbaşı Fındık Fiyatlarını Etkiledi

Keşap Fındık Üreticileri Birliği Başkan Vekili Özer Akbaşlı, yılbaşından sonra fındık fiyatlarının yeniden şekilleneceğini söyledi.

Yılbaşı dolayısıyla fındık fiyatlarının durgunlaştığını belirten Keşap Fındık Üreticileri Birliği Başkan Vekili Akbaşlı "Fındık ayı eylül, ekim ve kasım aylarıdır. Aralık'tan itibaren yurt dışında Noel Tatili'ne girilmektedir. Ocak ayından itibaren ise gözler yeni mahsül ürüne çevrilir. Çünkü bahçelerdeki yeni mahsul ürünün göstergesi fiyatların oluşumu açısından çok önemlidir. Veriler iyi görünürse fiyatlar böyle seyreder. Düşük görünürse fiyatlar biraz daha yükselecektir. Ancak bir aylık hava tahmin raporları ise ocak ayının ortalarına kadar hava şartlarının yalancı bahar havasında geçeceğini gösteriyor. Buda fındık ürünün açısından olumsuz bir durumdur" dedi.

Fiyata bağlı meseleden ziyade birime göre üretimin artırılması yönünde çalışma yapılması gerektiğini de ifade eden Akbaşlı "Ne yazık ki verimlilik yönünde çalışmada yol alamıyoruz. Oysaki Doğrudan Gelir Desteği alana bağlı ödemeden ziyade üretimin artırılmasına yönelik bir destek olmalıdır. Bu yönde çalışmalar yapılmalıdır" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Özer Akbaşlı Yılbaşı Keşap Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

bu adamlar sezonda, fındık yükselecek 20 tl olacak sakın pazara indirmeyin masalları ile halkı uyutur, fiyatlar düşüncede böyle kıvırırlar. ziraat odaları başkanları fındık 15 tl olunca rekolte az yılbaşında 20 tl olacak diyorlardı ne oldu bugün fındık 11 tl

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title