Haberler

Yıkımda Hurda Kavgası

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Belediyesinin çarşı merkezinde belediyeye ait işyerlerine yönelik başlattığı yıkım hurdacıların geçim kaynağı oldu.

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Belediyesinin çarşı merkezinde belediyeye ait işyerlerine yönelik başlattığı yıkım hurdacıların geçim kaynağı oldu.

Yıkım çalışmalarının devam ettiği alanda iş makineleri çalışırken, bir yandan da tehlikeye aldırış etmeden hurda demirleri toplayan onlarca kişi, at arabaları ve motosikletlerle hurda demirleri toplayarak hurdaları kazanca çevirmenin çabasına girdiler. Belediyeye ait 52 adet iş yerinin molozlarındaki demirleri toplayan hurdacılar, daha sonra birbirlerine girerek kavga ettiler. Duruma tepki gösteren çevre esnafı ise belediyeye seslenerek yıkım çalışmaları sırasında alınan tedbirlerin yetersiz kaldığını bu duruma izin verilmeye devam edildiği takdirde daha çok kavga çıkacağını belirttiler.

Hurda İçin Birbirlerine Girdiler

Ergani Belediyesince yıkım kararı çıkartılan 52adet iş yerinin yıkım işlemi sırasında adeta yağmalanmaya başlayan molozlardaki hurda demirler, hurdacıları karşı karşıya getirdi. Belediyeye ait yıkılan iş yerlerinin molozlarındaki tonlarca hurda demir, hurdacıların iştahını kabarttı. Yıkım çalışmalarını haber alan hurdacılar Ziya Gökalp Caddesi üzerindeki yıkım alanına akın ettiler. Bir yandan iş makineleri ile yıkım işlemi devam ederken, belediye ekiplerinin tedbir almasına aldırış etmeyen hurdacılar tehlikeye rağmen molozlar içinde demir toplamaya devam ettiler. Topladıkları demirleri at arabası ve çeşitli araçlara satmak için yükleyen akraba oldukları ileri sürülen hurdacılar arasında hurda demir kavgası çıktı. Topladıkları hurda demirleri aralarında paylaşamayan hurdacıların kavgası çevredeki esnafların tepkisine neden olurken, esnaf ve vatandaşlar belediye ekiplerinin aldığı tedbirlerin yetersizliğinden yakındılar. Hurdacılar arasında önce ağız dalaşıyla başlayan tartışma daha sonra demir çubuklarla tekme tokat kavgaya dönüşürken, araya giren vatandaşlar kavga edenleri ayırmakta güçlük çektiler. Yıllarca işlettikleri dükkânlarının yıkım işlemini cadde üzerinde seyreden esnaflar görevlilerin duruma müdahale etmelerini istediler. Görevlilerin uyarılarına aldırış etmeden yıkım işlemi devam ederken tehlikeye rağmen molozların içinden hurda demir çıkarmaya devam eden hurdacılar. Topladıkları demirleri satarak geçimlerini sağladıklarını savundular.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title