Haberler

Yıkılamayan İşyeri Mühürlendi

Aydın'da Eylül ayında tahliyesine karar verilen ve dün yıkılması planlanan işyerinin tahliyesi mahkeme kararıyla durdurulmasının ardından bugün mühürlendi.

Aydın'da Eylül ayında tahliyesine karar verilen ve dün yıkılması planlanan işyerinin tahliyesi mahkeme kararıyla durdurulmasının ardından bugün mühürlendi.

Aydın merkez Cuma Mahallesi Egemenlik Bulvarı'nda faaliyette bulunan iş yerinde 2012 yılının Eylül ayında kira süresi dolmasının ardından Aydın Belediyesi dükkanın tahliyesine karar vermişti. İşletmecilerine tebliğ edilen bu karara rağmen dükkanın boşaltılmadığı iddia edilerek yıkım kararı vermişti. Dün öğle saatleri itibariyle dükkan etrafında konuşlanan Aydın Belediyesi Fen İşleri ekiplerinin yıkımı bugün gerçekleştireceği bildirilmiş fakat işyeri sahiplerinin itirazını değerlendiren Aydın 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, kira sözleşmesiyle ilgili dava sonuçlanıncaya kadar 'işyerinin tahliyesinin ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasına' karar vermişti.

POLİS GÖZETİMİNDE MÜHÜRLENDİ

Dün yaşanan gelişmelerin ardından bugün akşam saatlerinde Aydın Belediyesi zabıta ekipleri Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürü İbrahim Gürdal himayesinde işyerinin önüne gelerek işyerini mühürleyeceklerini açıkladı. İşyeri sahipleri tarafından işyerinin kapısında karşılanan belediye ekibi işyerindeki malzemelerin toplanmasının ardından polis gözetiminde mühürlemeyi yaptı.

Kapıya asılan mühürlüğü kağıtta 'Ruhsat süresi dolduğundan ruhsatı hükümsüz kalarak kaçak yapı durumuna düştüğünden yapı mühürlenmiştir' ifadeleri yer alırken, işyeri sahipleri de kapanan işyerinin camına üzerinde 'İşyerini kiraladığımız Aydın Belediyesi hukuksuz olarak işyerimizi tahliye etmek istemiştir. İşyerimiz hukuksuz olarak mühürlenmiştir. Hizmet veremediğimiz müşterilerimizden özür dileriz' yazılı kağıt astılar.

İşyerlerinin mühürlenmesine alkışlayarak protesto eden işyeri sahipleri ve çalışanlarından bazıları gözyaşlarına hakim olmazken, arkadaşları tarafından sakinleştirildiler.

'ADALET YERİNİ BULACAKTIR'

İşyerlerinin kapanmasının hukuksuz olduğunu kaydeden işyeri sahiplerinden Ahmet Sözügeçer, herkesin elini vicdanına koymasını isteyerek, "Pazar yerlerinde balık satışının yasaklanmasından sonra 15 kişi burada balık satışı yaparak ailelerimizi geçindiriyoruz. Bu çalışanların yanı sıra buranın kapanmasıyla 60 aile mağdur duruma düştü. Biz bu işyerini başkasından değil, belediyeden kiraladık. Bizi pazarlardan ettiniz, şimdi de mekanımızdan ekmek teknemizi kilit vuruyorsunuz. Bu nasıl bir iştir bunu anlayamadık. Allahımıza ve devletimize güveniyoruz. Mutlaka adalet yerini bulacaktır " dedi.

İşyerlerinin kapısına mühür vurulmasından dolayı Aydın halkına hizmet veremeyeceklerini ve bu nedenle Aydınlılardan özür dileyen işyeri sahiplerinden Sezgin Sözügeçer, "60 aile buradan ekmek yiyordu. Buda 180 kişiye tekabül eder. Biz şimdi evimize nereden ekmek götüreceğiz. Biz ilahi adalet ve hukaka güveniyoruz. Hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu dünyada aç mezarı yok, er yada geç adalet tecelli edecektir" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Gürdal Eylül Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title