Haberler

Yiğit Bulut Enflasyon Rakamlarını Değerlendirdi Açıklaması

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, enflasyon rakamları, Merkez Bankası'nın ara toplantı yapmama kararını "Enflasyonda yaklaşık 1 puanlık düşüş var, kimsenin bir bahanesi kalmadı" sözleriyle yorumladı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Türkiye İstatistik Kurumu'nun bugün açıkladığı enflasyon rakamlarını ıTwitter üzerinden değerlendirdi. Yiğit Bulut, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın 'Enflasyon düşerse faizi düşürürüz' açıklamasına atıfta bulunarak, "Enflasyon verisi açıklanmadan dahi 0.75'e varan bir indirim imkanı marjı vardı. Yıllık 8.17 'den 7.24'e inildi. Yaklaşık 1 puanlık bir düşüş var. Kimsenin bir bahanesi kalmadı. 7.24 değilde 7.17 olsaydı faiz indirilecekti. Faize bakış açımız 0.07'lik bir marja endekslendiyse bu konuda bir bakışımız yok demektir. Şu anda piyasa politika faizinden 0.75-0.80 aşağıda ve biz "enflasyon 0.07 az düştü" diyerek mi strateji belirleyeceğiz. Faiz indirimi sadece iç dinamiklerin fiyat artışına endekslenebilecek bir karar değildir. Bu karar 0.07 az düştü mantığına endekslenebilecek kadar ince bir teraziye sahipse yeni olumlu gelişmeler olağanüstü toplantı gerektirebilir" dedi.

Enflasyonun Ocak'ta 1 puandan az düşmesi sonrası Merkez Bankası yarın ara toplantı yapmama kararı aldı. Banka politika faizini yüzde 7,75'te tutuyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Merkez Bankası Yiğit Bulut Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title