Haberler

Yığılcaya Eğitim Müjdeleri

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit İlçede İmam Hatip Lisesinin inşaatının başladığının müjdesini vererek Yüksekokul ile ilgili gelinen noktalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit İlçede İmam Hatip Lisesinin inşaatının başladığının müjdesini vererek Yüksekokul ile ilgili gelinen noktalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yiğit, 5 milyon 300 bin liralık bütçe ile okul binasının yapımına başlandığını belirtti.

İlçedeki Eğitimin geldiği nokta hakkında bilgiler veren Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, İlçelerinde Yüksekokulun bir an önce kurulması gerektiğine vurgu yaparak gerekli girişimlerinin devam ettiğini açıkladı. Düzce Üniversitesi Senatosundan Yüksekokul ile ilgili kararın olumlu yönde çıktığını söyleyen Yiğit, YÖK'ün kararını beklediklerini ifade etti.

Yığılca'da Eğitim alanında belli aşamaya geldiklerini dile getiren Yiğit, İlçeye 5 milyon 300 bin liralık bir yatırım kazandırdıklarını belirtti.

Yiğit, "Eğitim ile ilgili çalışmalarımız belli aşamaya geldi. Bu hafta itibariyle 5 milyon 300 bin liralık bütçe ile modern bir görünümü olan İmam Hatip Lisesinin inşaatına başladık. Bakanımızdan rica ettik ve bizi kırmayarak İlçemize bu yatırımı kazandırdık. İlçenin ihtiyacı olan Konferans salonunu 300 kişilik olacak şekilde okulun hemen üstünde yapımına başlanacak " dedi.

Yiğit, "İki yıldan beri basının aracılığıyla Yüksek okul ile ilgili olarak sesimizi duyurmak için çaba sarf ettik. Bu yönde bazen üzüldük bazen secindik. Rektör değişikliğinden sonra yeni rektörümüzün göreve gelmesi ile birlikte Yüksekokul istediğimizi ifade ettik. Belediye olarak elimizden gelen maddi ve manevi desteği ilettik. Rektörümüzde bizi samimi bir şekilde karşıladı. Yığılca Meslek Yüksek Okulu Rektörlük Senatosundan geçti. YÖK'te genel kurulda görüşülecek. Ankara'daki girişimlerimiz devam ediyor. Bununla ilgili çıkacak kararın olumlu olacağını düşünüyorum. Yakın zamanda Yığılca'ya müjdeli haberi vereceğiz. Bu okulun açıldığında İlçemize ciddi bir ivme kazandıracağını düşünüyorum. Değer üreten Üniversitemize Yığılca Meslek Yüksek Okulunun değer üreteceğine inanıyorum. Öğrenci sıkıntısı çekmeyecek bölümler var. Yığılca için çalışmalar yapan Üniversitemize de teşekkür ediyorum. Bu anlamda devletin üst kademelerinde bulunanlar ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hizmet üretme noktasında güzel bir birliktelik var. Eğitim alanında gerekli destekler alınıyor ve mutlu haberi yakın zamanda vermek istiyorum" diyerek sözlerini tamamladı. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Düzce Üniversitesi Muzaffer Yiğit Yığılca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title