Haberler

Yiğidolar"In Golcüsü Geçen Sezonun Gerisinde Kaldı

Spor Toto Süper Lig'de geçen sezon "gol kralı" olan Medicana Sivasspor'un Fas asıllı Fransız orta saha oyuncusu Aatif Chahechouhe, bu sezon performansının gerisinde kaldı.

SERHAT ZAFER - Spor Toto Süper Lig'de geçen sezon "gol kralı" olan Medicana Sivasspor'un Fas asıllı Fransız orta saha oyuncusu Aatif Chahechouhe, bu sezon performansının gerisinde kaldı.

Geçen sezon ligde attığı 17 golle zirvede yer alan Chahechouhe, bu sezon da takımının en skorer ismi olurken, "gol krallığı" yarışında ise ilk 3'e giremedi. Sivasspor formasıyla rakip fileleri 13 kez havalandıran Chahechouhe, Akhisar Belediyespor (4), Balıkesirspor, Fenerbahçe, Gaziantepspor, Galatasaray, Bursaspor, Eskişehirspor (2), Mersin İdmanyurdu ve Kasımpaşa maçlarında gol atma başarısı gösterdi.

Chahechouhe'yu 6'şar gollü orta saha oyuncusu Burhan Eşer ve forvet Batuhan Karadeniz takip etti. Yiğidoların Nijeryalı forveti John Utaka ise 3 kez gol sevinci yaşadı.

Ligde bu sezon 9 maçta galip gelen kırmızı-beyazlı ekip, 16 maçta yenildi ve 9 maçtan beraberlikle ayrıldı. Topladığı 36 puanla ligi 15. sırada tamamlayan "Yiğidolar", rakip fileleri 43 kez havalandırdı, kalesinde ise 50 gol gördü.

Ligdeki 34 maçın 26'sında gol sevinci yaşayan Sivasspor, ligin ilk yarısındaki Torku Konyaspor, Çaykur Rizespor, Bursaspor, Mersin İdmanyurdu, İstanbul Başakşehir ve Kasımpaşa maçlarında gol kaydedemedi. Kırmızı-beyazlı ekip, ligin ikinci yarısında ise Gençlerbirliği ve Beşiktaş maçlarında rakip fileleri havalandıramadı.

Ligde geçen sezonu 53 puanla 5. sırada tamamlayan Medicana Sivasspor, 60 kez rakip fileleri havalandırıp, kalesinde 55 gol görmüştü.

Sivasspor'da, bu sezon atılan gollerin futbolculara göre dağılımı şöyle:

Futbolcu Gol Sayısı Aatif Chahechouhe 13 Burhan Eşer  6 Batuhan Karadeniz  6 John Utaka  3 Mehdi Tewfik Taouil  3 Ahmet Aras 2 İbrahim Akın 2 Manuel da Costa  2 Cicinho 1 Hakan Arslan  1 İbrahim Öztürk 1 Kadir Bekmezci 1 Macauley Chrisantus 1 Musa Sinan Yılmazer 1

Kaynak: AA / Yerel

Aatif Chahechouhe Sivasspor Fas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title