Haberler

YHT Hattına Vincin Devrilmesi

Güncelleme:

Marmara Tersanesine ait vincin şiddetli fırtınanın etkisiyle devrilmesi sonucu kapanan YHT hattının açılması için çalışmalar devam ediyor.

Körfez İstasyonu yakınında bulunan Marmara Tersanesi'ne ait vincin şiddetli fırtınanın etkisiyle devrilmesi sonucu kapanan yüksek hızlı tren (YHT) hattının açılması çalışmaları devam ediyor.

Marmara Tersanesi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Zorlu, AA muhabirine olay anında işletmenin yönetim bölümünde olduklarını, dışarı çıktıklarında fırtınanın etkisi ile vincin balatalarını sıyırdığını ve devrildiğini gördüklerini söyledi.

Olay nedeniyle ölü ve yaralanan olmadığını, sadece hasar meydana geldiğini belirten Zorlu, "Sabahleyin fırtına olacağını biliyorduk fakat aldığımız güvenlik önlemleri yeterli olmadı. Çok etkili rüzgar vardı. Hortum gibiydi. Sesle dolu da yağdı. Şu anda vincin ayaklarının bir tanesinin yakınında bulunan oksijen deposu var, onu boşaltıyoruz. O bölgede kesim işlemi yapacağımız için çevrede tehlikeli ortamı ortadan kaldırıyoruz. 55 metre yüksekliğinde, 350 ton ağırlığında ve 180 ton kapasitede olan vinç, iki ayağıyla YHT hattının üzerine düştü. Vinci kaldırmak için bütün gece çalışacağız. Yarına kadar bitirmeyi planlıyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Zorlu Marmara Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title