Haberler

Yht Garı İçin Kamulaştırılan Arsanın Bedeli Danıştaylık Oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi, TCDD Genel Müdürlüğü ile birlikte yapılması planlanan Yüksek Hızlı Tren Garı için, Eski Buğday Pazarı olarak bilinen alanda kamulaştırma çalışması yaptı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, TCDD Genel Müdürlüğü ile birlikte yapılması planlanan Yüksek Hızlı Tren Garı için, Eski Buğday Pazarı olarak bilinen alanda kamulaştırma çalışması yaptı. Yıkılacak 222 işyerine arsa bedeli olarak metrekaresine 400 lira belirlenmesine, mülk sahipleri tepki gösterdi. Bölgenin merkezi yerde olduğundan dolayı metrekaresinin en az bin ya da 2 bin lira olması gerektiğine belirterek, Danıştay'a projenin durdurulması amacıyla 'yürütmenin durdurulması' için başvurdu.

TCDD ve Konya Büyükşehir Belediyesi, Eski Buğday Pazarı olarak bilinen çoğunlu tahıl ve bakliyat satışı yapan 222 işyerinin bulunduğu 112 bin metrekare alana Yüksek Hızlı Tren Garı yapma kararı aldı. 2011 yılında başlatılan kamulaştırılma çalışmasının ardından yaklaşık 8 ay önce bölgede mülk sahiplerine tebligat gönderildi. Gelen tebligatta arsalarının metrekaresine 400 lira olarak fiyat belirlenmesini düşük bulan mülk sahipleri, TCDD ve Büyükşehir Belediyesi'ne itirazda bulundu. İddiaya göre itirazlarına, cevap bulamayanca da hukuki mücadele başlattı. Bireysel olarak yapılan müracaatlarda 5'inci Asliye Hukuk Mahkemesi, yapılan bilirkişi incelemesi sonucu aynı fiyatı onayladı.

BEDEL ADİL DEĞİL Bölgedeki mülk sahipleri adına konuşan Menderes Ünal, şehir merkezindeki bu bölgenin kamulaştırılmasında ön görülen bedelin adil olmadığını belirtti. Gerekli yerlere itirazda bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını belirten Ünal, Bizi mahkemeye yönlendirdiler. Mahkemenin göndermiş olduğu bilirkişi heyet ide en düşük rakam 400 lira gibi metrekare hesabına bir rakam çıkarıyor.dedi.

'ACELE KAMULAŞTIRMA'

Bölgenin 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 27'nci 'Acele Kamulaştırma' maddesine göre kamulaştırma çalışmasının yürütüldüğüne dikkat çeken Menderes Ünal, şunları söyledi

Bu madde 'Milli Müdafaa Mükellefiyeti Kanununun uygulanmasında yurt savunması ihtiyacına veya aceleliğine Bakanlar Kurulunca karar alınacak hallerde veya özel kanunlarla öngörülen olağanüstü durumlarda' deniliyor. Bizi mağdur etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu konuyu hukukçulara bırakıyorum. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı'nın da iyi niyetli olmadığını düşünüyorum. Çünkü, kendisi buraları devlete istimlak ettirdikten sonra emsal göstererek, sanayiye, sebze haline gerekli şeyleri yaparak yüksek rant elde edecektir. Halkı dinledikleri de yok. DANIŞTAY'A MÜRACAAT EDİLDİ Kamulaştırılma çalışmalarının durdurulması amacıyla geçen Ekim ayında 'Yürütmenin Durdurulması' için 4 mülk sahibi olarak Danıştay'a müracaatta bulunduklarını ifade eden Ünal, 2 ayrı alışveriş merkezine yaklaşık 800 metre, kentin önemli ana caddelerine yaklaşık 500'er metre uzaklıkta olan bölgenin metrekaresinin en az bin ya da 2 bin lira olması gerekir. Hemen karşı caddedeki alışveriş merkezinin yanındaki konutların fiyatları en az 500 bin lira.diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Menderes Danıştay Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title