Haberler

Ygs'ye Doğru

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) Denizli'den 22 bin 947 kişinin gireceğini bildirdi.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) Denizli'den 22 bin 947 kişinin gireceğini bildirdi.

Oğuz, yaptığı yazılı açıklamada, ortaöğretimden yükseköğretime geçiş sürecinde gerçekleştirilen sınavların 1. bölümü olan YGS'nin 15 Mart Pazar günü gerçekleştirileceğini belirtti.

Oğuz, şunları kaydetti:

"İl genelinde 74 bina ve 1 cezaevi olmak üzere bin 308 salonda 22 bin 947 aday YGS'de ter dökecek. Sevgili öğrencilerimiz, sınavdan önceki bu süreçte, öğrenim yaşamınız boyunca elde ettiğiniz başarıları düşünün, başarılı olduğunuz zamanları zihninizde canlandırın. Bu görüntüleri belleğinizde canlı tutmak size moral verecektir. Olumlu düşünün. 'Başarabilirim' diye tekrarlayın. Buna önce siz inanmalısınız. Artık son günlerde fiziksel sağlığınıza ve özellikle de beslenmenize, uyku düzeninize özel önem veriniz. Unutmayın bu sınav, bilginizi ölçen bir araçtır. Sizin kişiliğinizi ölçmez. Siz kazansanız da kazanmasanız da bizim için çok değerlisiniz. Bu sınavı bir yaşam savaşı olarak görmeyin."

Her anne-baba için çocuklarının en değerli varlıkları olduğuna işaret eden Oğuz, "Sınav, çocuğunuzun ve dolayısıyla sizin tüm olarak sınanması ve onaylanması değildir. Çocuğunuzun kişiliğinin ya da tümüyle başarısının test edilmesi değildir. Sınav sonucu, sadece o sınavda ölçülmesi hedeflenen bilgi ve yeterlik kapsamıyla sınırlı olarak, o anki performansının bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Mahmut Oğuz Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title