Haberler

YGS Öncesi GKV'li Uzmanlar Uyardı

Güncelleme:

Davut Diri, İpek Kundak ve Bilgi Kılıç öğrencileri uyararak son tavsiyelerde bulundular.

Pazar günü ülke genelinde gerçekleştirilecek olan YGS öncesi son tavsiyelerde bulunan GKV Özel Okulları Rehber öğretmenleri Davut Diri, İpek Kundak ve Bilgi Kılıç öğrencileri uyararak son tavsiyelerde bulundular. Sınavlara saatler kala test çözmeye çalışan öğrencilerin büyük bir stres altında olduklarına dikkat çeken uzmanlar "Oğancıların günlük rutin yaşamlarının dışına çıkmaması ve ders çalışmayı bu gün itibaren öğrencilerin bırakmasını tavsiye ediyoruz. Yani sınavdan 24 saat önce ders çalışma bırakılmalıdır. Bu zaman dilimi daha çok stres atmaya yönelik aktivitelerle geçirilmelidir. Arkadaşlarla ortak faaliyetler, açık havada yürüyüşler veya sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılarak deşarj olmalarını öneriyoruz.

Öğrenciler sınav sabahı dinç uyanmak istiyorsa erkenden uyumalıdırlar. Sabah hafif bir kahvaltı yapılmalı ve mümkünse sınava girecekleri okulları evlerine yakınsa yürüyerek gitmelidirler. Okul uzak bir noktadaysa mutlaka okula bir saat önce giderek okul bahçesinde kısa yürüyüşler yapmalarını öneriyoruz. Sınavla ilgili istenen belgelerin akşamdan hazırlanması ve kontrol edilmesi gerekiyor. Bazı öğürenciler genelde işlerini son dakikaya bırakıp sabahta telaşla evraklarını unutabiliyor.

Bunun önüne geçmenin tek yolu son hazırlıkların akşamdan yapılması. Sınav öncesi artık sınavla ilgili sohbetlerden uzak durulması gerekir. Sınav öncesinde aşırı su içilmemesini de öneriyoruz. Çünkü sınav sırasında herhangi bir şekilde sınav salonundan dışarıya çıkılması yasaktır. Sükûnet içerisinde girecekleri sınavdan daha başarılı çıkacaklarını umuyoruz. Zamanı dikkatli kullanmak ve sorulardan kendilerine göre zor olan sorulara takılmadan diğer sorulara geçilmesini öneriyoruz" dediler.

Veliler son 24 saat öğrenciye karışmamalı

YGS öncesi öğrencilere yönelik olarak son tavsiyelerde bulunan GKV Özel Okulları Rehber öğretmenleri Davut Diri, İpek Kundak ve Bilgi Kılıç velileri de uyararak sınavlara sayılı saatler kaldığını ve artık öğrenci üzerindeki sınav baskısından vazgeçmelerini öneriyor. Uzmanlar bu konuda yorum yaparken "Son saatlerde sınavla ilgili konuları konuşarak öğrencinizi strese sokmaktan vaz geçiniz. Öğrencinizi sınava gireceği okula götürerek onunla birlikte okulunu ve sınıfını ziyaret ediniz. Çocuğunuzun erken uyumasını ve güne dinç kalkmasını sağlayınız.

Mümkün olduğu kadar mevsim koşullarından dolayı duş almasına izin vermeyiniz çünkü duş alıp soğuk havaya çıktığında grip sürpriziyle karşılaşabilir. Bunun yerine duşunu uyumazdan önce almasını sağlayın. Rutin olarak çocuk her sabah duş alıyorsa saçlarını iyice kurulayınız. Çocuğunuza güveniniz ve onun bu sınavı başaracağına inanınız. Farklı çocuklarla kendi çocuğunuzu kıyaslamaktan uzak durunuz" dediler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title