Haberler

YGS'de Öğrencileri Fizik ve Türkçe Zorladı

Güncelleme:

13 Mart günü 2 milyon 178 bin 563 adayın katıldığı Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı, yıl boyunca yaşanan dershane tartışmalarının gölgesinde 117 bin salonda gerçekleşti.

Adayların 6 farklı puan türünde girdiği YGS'yi Açı Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Hiçyılmaz değerlendirdi.

Dershanelerin dönüştürülmesini düzenleyen kararın gölgesinde sınava hazırlanan adaylar 6 farklı puan türünde Pazar günü YGS'ye girdi. Dershanelerin yerini alan temel lise ve okullardaki takviye kurslarının adaylara ne kadar yardımcı olabildiği 25 Mart'ta açıklanacak sınav sonuçlarında daha net görülebilecek. Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında 160 sorunun yer aldığı sınavı, soruların yayınlanması ile birlikte Açı Eğitim Kurumları değerlendirdi.

Sınav soruları incelendiğinde en çok dikkat çeken noktalardan biri Sosyal Bilimler alanındaki Din Kültürü Ahlak Bilgisi sorularının zorluğu oldu. Önceki sınavlarda öğrencilerin netlerini artıran Din Kültürü bölümünde bu yıl çok fazla kavram ve bilgiye dayalı sorular yer aldı. Kimya, Biyoloji ve Fizik derslerine ait soruların yer aldığı Fen Bilimleri alanında özellikle Fizik soruları öğrencileri zorlayan bölümlerin başında geldi.

Açı Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Hiçyılmaz, Pazar günü gerçekleşen sınavla ilgili olarak "Bu yıl öğrencilerin sınava yönelik hazırlık için tercihlerinde kararsız kalmaları onları olumsuz etkiledi. Bu durumun sonuçları 25 Mart'ta sınav sonuçlarının açıklanması ve LYS'den sonra daha net görülecektir. Yayınlanan sınav sorularını en ince detayına kadar inceledik. Sınav sonrası görüştüğümüz öğrencilerimizden de birbirine yakın bilgiler almıştık. Matematik branşındaki problemler, uzunluğu nedeniyle biraz zaman alan türden sorulardı ama ilk 10-15 soru kolaydı. Türkçe 'de paragraf sorularının metinleri kısaydı ancak yanıtları birbirine çok yakındı. Bunun dışında adaylar Geometri 'de 8 soru yerine 7 soru ile karşılaştı. Felsefe'de 8 sorunun 7'si bilgi içeriyor, şimdiye kadarki en zor felsefe sorularıydı. Ayrıca, Türkçe ve Matematik branşlarında ALES sorularına benzeyen sorular vardı. Tüm bunlar sınava zor şartlarda hazırlanan adaylarımız için dezavantajlar doğurdu. Umarım tüm adaylarımız için gönüllerinden ne geçiyorsa o gerçekleşir." dedi.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Aydın Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title