Haberler

Ygs'de Manisa Birincisi Şehzade Mehmet'ten

Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS)’nda Manisa birincisi olan Özel Şehzade Mehmet Fen Lisesi öğrencisi Abdülkadir Erdek, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nda da Türkiye 14’ncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS)'nda Manisa birincisi olan Özel Şehzade Mehmet Fen Lisesi öğrencisi Abdülkadir Erdek, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nda da Türkiye 14'ncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı. Başarılı öğrenci hedefinin Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi olduğunu söyledi. Türkiye 14'üncüsü olan Abdülkadir Erdek'in ikiz kardeşi Ayşe Rümeysa Erdek de ilk 6 bine girerek büyük bir başarıya imza attı.

Başarısının sadece son sınıfta yaptığı çalışma ile gelmediğini belirten Özel Şehzade Mehmet Fen Lisesi öğrencisi Abdülkadir Erdek, sınava 9. sınıftan itibaren hazırlanmaya başladıklarını söyledi. Okulda ve dershanede öğretmenlerinin desteğiyle, evde de ikiz kardeşi Ayşe Rümeysa Erdek ile birlikte ders çalışarak sınavda derece elde ettiğini dile getiren Erdek, "Konu tekrarı çok yaptık. Soru çözmekten ziyade konu tekrarı çok yaptık. Planlı ve programlı bir çalışma içerisinde oldum. Okul, dershane ve ailemin hem maddi hem de manevi desteği çok fazla oldu. Okul ve dershane doküman olarak ne eksiğimiz olursa karşıladı. Ailemiz de bu dönemde manevi olarak her zaman yanımda oldu." dedi.

YGS'de de Manisa birincisi olduğunu hatırlatan şampiyon öğrenci, "Bu sınav sonucu biraz daha düşük bekliyordum. Ama yanıldım ve derecem beklediğimden daha iyi geldi. Allah izin verirse ilk tercihim Galatasaray Hukuk Fakültesi olacak. Hukuk okumayı istiyorum. İkinci Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi olacak." diye konuştu.

Özel Şehzade Mehmet Fen Lisesi'nden 7 arkadaşının da ilk bine girerek büyük bir başarıya imza attıklarını aktaran Abdülkadir, bu arkadaşlarının da Buğra Yoldaş, Melike Merve Güçlü, Dilara Pala, Hilal Oruç, Sacide Coşkun, Bedirhan Okumuş ve Samed Berin olduklarını kaydetti.

Abdülkadir'in din görevlisi babası Mustafa Erdek de çocuklarının ders çalışması gerektiği zaman ders çalışarak, dinlenmesi gerektiği zaman da dinlenerek sınavlara hazırlandıklarını söyledi. Planlı ve düzenli çalışmanın sonucu başarının geldiğini dile gele getiren baba Erdek, "Annesinin burada büyük katkısı oldu. Çocukların sıkıntı ve stres durumunu anlayabiliyoruz. Ona göre davranmaya gayret gösterdi. Okulu ve dershanesindeki öğretmenlerinin desteğiyle güzel bir derece oğlum güzel bir derece elde etti. Kızım da ilk 6 bine girerek yüzümüz güldürdü. Neticesinde Cenab-ı Hak utandırmadı. Oğlum için gönlümden Tıp Fakültesi geçiyor ama o hukuk istiyor. Önemli olan onun tercihi. Biz de onun dediğini destekleyeceğiz." şeklinde konuştu.

Abdülkadir'in annesi Emine Erdek de oğlunun başarısının altınca fedakar ve cefakar dershane ve okul öğretmenlerinin olduğunu söyledi. Hiçbir başarının tesadüf ve şans işi olmadığını vurgulayan anne Erdek, "Başarının arkasında iyi bir eğitim kadrosu ve bu eğitime gönül veren, oğlumun başarıya ulaşmasını sağlayan öğretmenlerimiz var. Onların fedakarlığı, cefakarlığı, onların azimle, sabırla bu işe dört elle sarılmaları sayesinde oğlum başarıyı oldu. Ben bu başarının okul öğretmenleri ve Körfez Dershanesi sayesinde geldiğine inanıyorum. Onlara teşekkürlerimiz var. Onlara vefa borcumuz var. Onlar bu alanda en fedakar olan kişilerdir. Hepsinden Allah razı olsun." dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Erdek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title