Haberler

Ergani'de Yezidiler Sağlık Kontrolünden Geçirildi

Güncelleme:

Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden IŞİD'in saldırıları sonucu kaçarak Diyarbakır'ın Ergani ilçesine yerleştirilen Yezidiler, sağlık kontrolünden geçirildi.

Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden IŞİD'in saldırıları sonucu kaçarak Diyarbakır'ın Ergani ilçesine yerleştirilen Yezidi aileler sağlık kontrolünden geçirildi.

Ergani Belediyesi tarafından konutlara yerleştirilen 220 Yezidi, SES Ergani ilçe temsilciliğine üye hekimler tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. SES'e bağlı hekimler Yezidi aileleri sağlık muayenesinden geçirdi. SES Ergani ilçe temsilciliği adına konuşan Deniz Akdağ, "Şengal'den gelen birçoğu kadın ve çocuk olan 200'ün üzerinde Kürt kardeşimizin öncelikli sağlık taraması yapıldı. Özellikle kadın ve çocukların problemleriyle karşılaştık. Kadınlarda gerekli hijyen sağlanamadığından idrar yolu enfeksiyonu, çocuklarda ise ateş ve farenjit gibi rahatsızlıklarla karşılaştık. Yaşlılarda diyabet gibi kronik problemler bulunmakta. Ayrıca takip edilmesi gereken gebe hastalar bulunmakta. Biz belediye, halk ve diğer sivil toplum kuruluşları gerekli yardımları sağlamaktayız. Ancak hükümet burada maalesef pasif durumdadır. Olması gereken hükümetin aktif bir şekilde çalışmasıdır. Bilhassa halk sağlığı yönünden ve diğer yönlerden tüm kuruluşlarıyla olaya sahip olması gerekmektedir. Ancak gelinen noktada, Ergani halk sağlığı kurumu bu konuya maalesef duyarsız ve kayıtsız kalmıştır" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

diyarbakır ergani musul ırak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title