Haberler

Yetkisiz Mahkemeden Tahliye Kararı

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan şüpheliler hakkında verilen ve İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nce "yok hükmünde" sayılan tahliye kararlarına ilişkin, "Yetkisiz bir şekilde yetki gasbında bulunmuşlardır.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan şüpheliler hakkında verilen ve İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nce "yok hükmünde" sayılan tahliye kararlarına ilişkin, "Yetkisiz bir şekilde yetki gasbında bulunmuşlardır. Bunu kabul etmek mümkün değildir" dedi.

Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, 29. ve 32. Asliye Ceza mahkemelerinin aldığı tahliye kararını "skandal" olarak niteledi.

Kararın, paralel kumpasın devamı olduğunu ileri süren Aydın "Çünkü çok önemli bir soruşturma süreci devam ederken, 29. ve 32. Asliye Ceza mahkemeleri kanundan almadığı bir yetkiyi kullanmak suretiyle alelacele, adeta bir senaryo çizerek, karşılıklı paslaşarak 'bu yapıyı nasıl tahliye ederiz' hesabı yaptılar" diye konuştu.

"Kumpasın devamıdır"

Aydın, kararda asıl gözde kaçanın ise "reddi hakim" talebi olduğuna dikkati çekti.

Bu kararın, İstanbul Adliyesi'ndeki bütün sulh ceza hakimliklerinin reddine yönelik bir girişim olduğunu ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Hadi diyelim 29. Asliye Ceza Mahkemesi yetkisi dışında, hukuksuz bir karar verdi. Tahliye ve tutuklama kararlarını verecek başka bir asliye mahkemesini yetkilendiremez, görevlendiremez. 32. Asliye Ceza Mahkemesini görevlendirmiş ki böyle bir şey mümkün değil. Soruşturma aşamasında olan bir dosyayla ilgili tüm tutuklama veya tahliye kararları sadece ve sadece sulh ceza hakimlikleri tarafından verilir. Bir sulh ceza hakimliği reddi hakim olsa da bir sonrakine bu karar icra eder. İstanbul'daki tüm sulh ceza hakimliklerinde böyle bir sıkıntı çıksa dahi kararı en yakın ağır ceza mahkemesinin bulunduğu sulh ceza hakimliği vermesi lazım. Dolayısıyla bu bir kumpasın devamıdır diye düşünüyorum, bir hukuk garabetidir. Hukukçular tarafından çiğnenen bir hukuk garabetidir ve bir skandaldır."

"Paralel Yapıyla hareket eden anlayış kınanmalı"

Aydın, mahkemelerde kararların yangından mal kaçırırcasına, oldu bittiye getirilmeye çalışırcasına alındığını söyledi.

Yetkisiz ve görevsiz hakimliklerin verdiği bu kararların yok hükmünde olduğunu savunan Aydın,  "Ne hak ve sıfatla hangi yetkiyi kullanmışlar. Ne hakla bir başka mahkemeyi görevlendirmişler. Kanundan doğan yetkiler kullanabilirler ve böyle bir yetkileri de zaten yok. Yetkisiz bir şekilde yetki gasbında bulunmuşlardır. Bunu kabul etmek mümkün değildir" dedi.

Muhalefetin, 'tüm dünyaya rezil olduk' şeklindeki ifadelerinin hatırlatılması üzerine Aydın, bazı siyasi partilerin hukuk, adalet, demokrasi ve salt milli irade karşıtlığıyla hareket ettiğini ileri sürdü.

Muhalefetin bu beyanla kendilerini dünyaya ve Türkiye'ye rezil ettiğini anlatan Aydın, "Paralel Yapıyla hareket eden bu anlayışın mutlaka kınanması lazım. Bu sığ ve dar muhalefet anlayışıdır. Bu muhalefet anlayışını kabul etmemiz mümkün değildir. Zaten bu muhalefet böyle yaptığı müddetçe, milletin karşısındaki güçlerle ve milli iradeyi gasbeden şer şebekeleriyle birlikte olduğu sürece millet bunları iktidar yapmaz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Ahmet Aydın Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title