Haberler

Yetim Çocuklara Yönelik "Samimi-Yet" Rpojesi

Tokat’ta yetim çocuklara destek olmak amacıyla hazırlanan “Samimi-Yet” projesi hayata geçti.

Tokat'ta yetim çocuklara destek olmak amacıyla hazırlanan "Samimi-Yet" projesi hayata geçti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yetim çocuklara destek olmak amacıyla hazırlanan "Samimi-Yet" projenin tanıtımı yapıldı. Samimi-Yet Bürosu'nun açılışında konuşan Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, yetim çocukların neler çektiğini hissetmek ve empati yapmak gerektiğini söyledi. Şefkatsiz yetişen çocukların ileride toplumun başına sıkıntılar açtığı bilinen bir gerçek olduğunu ifade eden Vali Taşkesen, "O şefkatsizliği, o sevgisizliği gidermek için kaymaklarımızla, hatta gönül elçilerimizi de bu işin içine dahil ederek elimizden geleni yapmalıyız. Ben bütün toplumun, Tokat gibi kadim bir kültürü olan Evliya Çelebi'nin dediği gibi 'gariplerle dost olan' Tokatlıların bu işe de gönülden sarılacaklarını inanıyorum. Adını samimiyet koyduk. Bu iş gönül işi. Zorlamayla olmaz. Samimiyetle, içten gelerek yapılacak bir şey. O yüzden adını samimiyet koyduk. Hayırlı olsun, yetimlerimiz mahzun olmasın" diye konuştu.

Projenin tanıtımını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cem Gül ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak kimsesizlerin kimsesi düsturuyla hareket ettiklerini söyledi. Samimiyet Projesi'nin Tokat ili ve ilçelerinde yaşayan babasını veya her ikisini kaybetmiş çocuklara ve annelerine yönelik çok boyutlu bir destek programı olduğunu belirten Gül, "Amacımız; babasını, annesini veya her ikisini de yitirmiş çocuklara ve annelerine yönelik psiko-sosyal, eğitim ve ekonomik modellerde yardım hizmeti sunmaktır. Samimi-yet Projesinde hedef kitlemiz; kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, risk gruplarıyla çalışan meslek mensupları, öğretmenler, Samimi-yet Çocukları ve anneleridir" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Taşkesen Cem Gül Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title