Haberler

Yetim Afgan Çocuklar 23 Nisan İçin Türkiye'ye Geliyor

Güncelleme:

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Abdul Hadi Davi lisesinde kurulan bilgisayar laboratuvarı - Gulam Faruk Alihel .Yetim Afgan çocuklar 23 Nisan için Türkiye'ye geliyor- TİKA'nın organizasyonuyla ilk kez ülke dışına çıkacak ve tatil yapacak çocuklar 10 gün boyunca Türkiye'de kalacakKABİL (AA) – Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), yetim Afgan çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılmak üzere Türkiye'ye gönderdi.TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin, ilk kez Afganistan'dan altı yetim çocuğun 23 Nisan'ı kutlamak için Türkiye'ye gideceğini dile getirerek, çocuklardan birinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edileceğini söyledi.Şahin, TİKA'nın desteklediği İstanbul-Kabil yetimhanesinde kalan çocukların yaklaşık 10 gün Antalya'da kalacağını, TİKA tarafından gezdirileceğini ifade etti.23 Nisan Çocuk Bayramı vesilesiyle ilk kez Afganistan dışına çıkan 12 yaşındaki Beşir Ahmet, "Hayatımda ilk kez geziye çıkıyorum ve ilk kez tatile gitmiş olacağım. Bu yüzden çok heyecanlıyım. Türkiye'yi çok merak ediyorum" dedi.Yetim çocuklardan 13 yaşındaki Ramimullah ise "Türkiye'ye bize gezi fırsatı sağladığı için çok teşekkür ediyorum. TİKA sayesinde ilk kez ülkemin dışına çakacağım ve bundan dolayı çok mutluyum. Türkiye'nin tarihi yerlerini göreceğim" diye konuştu.Öte yandan, TİKA, Afganistan'daki faaliyetleri kapsamında başkent Kabil'de bulunan Abdul Hadi Davi lisesinde bilgisayar laboratuvarı kurdu.TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin, "Kurduğumuz laboratuvarda 40 masaüstü bilgisayar, 40 masa, 40 sandalye, öğretmenler için iki dizüstü bilgisayar, iki projektör ve iki yazıcı bulunuyor" dedi.Lisesinin müdürü Gulam Faruk Alihel ise daha önce okulda bilgisayar olmadığı için öğrencilerin bilgisayar dersi göremediğini söyledi. Alihel, Türkiye'ye yardımları için teşekkür etti.Lise öğrencilerinde Helal Ahmed de bilgisayar kullanmayı öğreneceği için çok heyecanlı olduğunu söyledi ve "Mali durumumuz iyi değil. Bu yüzden üniversiteye gidemeyeceğim. Liseden mezun olduktan sonra bilgisayar öğrendiğim için çok rahat iş bulabilirim" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan 23 Nisan Türkiye Kabil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title