Haberler

Yetenek Sizsiniz İsmail'in Otopsi Sonucu Açıklandı

Şırnak'ta vatani görevini yaparken hayatını kaybeden Er İsmail Akça'nın ölümüyle ilgili kesin otopsi sonuçları açıklandı.

Şırnak'ta vatani görevini yaparken hayatını kaybeden Er İsmail Akça'nın ölümüyle ilgili kesin otopsi sonuçları açıklandı. Raporda terhisine 61 gün kala hayatını kaybeden İsmail Akça'nın komutanının silahıyla vurulduğu ve silahın Akça'nın elinde olduğu belirtilirken, savcılığın hazırladığı iddianameye Akça'nın ailesi itiraz etti.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaşayan ve "Yetenek Sizsiniz" adlı TV programı ile tüm Türkiye'de tanınan 25 yaşındaki İsmail Akça'nın askerde terhisine 61 gün kala kaza sonucu hayatını kaybettiği belirtilmişti. Gelen telefon ihbarlarının ardından ailesi olayın aydınlatılması için savcılığa başvurmuş ve cenaze töreninin ertelenmesiyle Diyarbakır'dan sonra İzmir Adli Tıp Kurumu'nda ikinci bir otopsi yapılmıştı. Ardından İsmail Akça, Kuşadası'nda askeri törenle toprağa verilmişti. Yapılan otopsilerde üzerinde barut izi bulunmadığı ve yakın atışla öldüğü belirlenirken, Er İsmail Akça'yı 'intihara yönlendirme' suçundan kendisine tabancayı veren Uzman Çavuş E.A. hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Diyarbakır ve ardından ailenin isteğiyle İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsilerde, İsmail Akça'nın üzerinde barut izi bulunmadığı ve yakın atışla intihar ettiği belirtildi. Savcılığın hazırladığı iddianameye göre, Er İsmail Akça'nın arkadaşları ile "El bombası olsa da patlatsam, silah olsa da canıma kıysam" gibi sözlerle şakalaştığı, bu sırada olay yerine gelen Uzman Çavuş E.A.'nin belindeki beylik tabancasını çıkartarak "Peki kendini vurur musun?" diyerek Akça'ya uzattığı, ardından E.A.'nin elinden aldığı tabancayı göğsüne dayayarak ateş eden Akça'nın "Bu silah dolu muydu?" diyerek kendini vurduğu kaydedildi. Savcılık İsmail Akça'nın intihar ettiğini ileri sürerken, önce tutuklanan ve ardından serbest bırakılan Uzman Çavuş E.A. ise şaka yaptığını ve bu amaçla tabancayı İsmail Akça'ya verdiğini, onun da aniden silahı ateşlediğini iddia etti. Savcılık, E.A. hakkında intihara yönlendirme suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak hazırlanan iddianameye itiraz eden Akça ailesi ise, delillerin karartıldığı iddiasında bulundu. İddianamenin silahın sahibi uzman çavuşun anlattıkları doğrultusunda hazırlandığını ileri süren baba Asım Akça, E.A.'ye adam öldürmek suçundan dava açılması gerektiğini belirterek, "Oğlumu rüyalarımda görüyorum. Oğlumu komutanlarına teslim ettik. Komutanları oğluma ne yaptı. Oğlum intihar edecek bir kişi değildi. Oğlumun son sözü 'Komutanım silah dolu muydu' olmuş" dedi.

Anne Münire Akça da, "Oğlumu yetiştirdim, askere yolladım. Vatana hizmet etsin diye oğlumu, komutanı neden bunu yaptı. Annelerin gözyaşı artık akmasın, ne olur yeter artık. Oğlumun ölümünden sonra hastalıklar buldum" diye konuştu.

İsmail Akça'nın avukat olan amcası Hasan Akça ise, "Yeğenim hayat dolu bir kişi idi. Yeğenim olay günü bir astsubay ile satranç oynamış, daha sonra da Uzman Çavuş E.A. içeriye girmiş. İsmail 'Patlatacam patlatacam' diye içeride konuşuyormuş. Uzman Çavuş E.A. da 'Ne patlatacaksın İsmail', 'Bomba' demiş İsmail, o da al silahını vermiş. İsmail'in silahı eline aldığı ve silahın patladığı, kurşunun İsmail'in sağ göğüs üstünden girip, sağ tarafından çıktığı raporlarda ifade ediliyor. Uzman çavuş tutuklu idi, raporun çıktığı 14 Şubat tarihinde serbest bırakıldı Diyarbakır Askeri Mahkemesi'nce. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonucuna göre yeğenim İsmail Akça'nın ellerinde barut izine rastlanmamış. Kurşunun giriş yeri ile bir insanın kendini vurabilme imkanı yok. Yeğenime silahını veren Uzman Çavuş E.A." dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu İsmail Akça Diyarbakır İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title