Haberler

Yeşim Ustaoğlu'nun Son Filmleri, Satışa Sunuldu

Sinemacı, yönetmen, senarist ve yapımcı Yeşim Ustaoğlu'nun son üç filminin yer aldığı DVD, Bir Film tarafından yeniden satışa sunuldu.

Sinemacı, yönetmen, senarist ve yapımcı Yeşim Ustaoğlu'nun son üç filminin yer aldığı DVD, Bir Film tarafından yeniden satışa sunuldu.

Bir Film'den yapılan açıklamaya göre DVD'de, 2005'te Haifa'da En İyi Film Ödülü'nü alan "Bulutları Beklerken", 2008'de San Sebastian'da En İyi Film ve En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini kazanan "Pandora'nın Kutusu" ve Split Mediterranean film festivalinde En İyi Film ödülünü kazanan, Neslihan Atagül ile Özcan Deniz"in başrollerini paylaştığı "Araf" filmleri yer alıyor.

Filmlerin yeni baskısında, başarılı yönetmenin "Bulutları Beklerken" ile aynı yıl çektiği ve Karadeniz Bölgesi'ndeki dağ köylerinden hayvanlarıyla beraber yaylalara doğru çıkan kadınların omuzlarındaki yükleri ve hayalleri konu alan belgeseli "Sırtlarındaki Hayat" da ilk kez satışa sunulacak.

DVD, kitabevleri ile çeşitli video marketlerde bulunabilecek.

Yeşim Ustaoğlu'nun Marianne Slot ve Titus Kreyenberg ortak yapımcılığında gerçekleşen son filmi "Tereddüt" de seyirciyle buluşmak için gün sayıyor. Tereddüt'ün başrollerinde Funda Eryiğit, Ecem Uzun, Mehmet Kurtuluş ve Okan Yalabık rol aldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Neslihan Atagül Yeşim Ustaoğlu Özcan Deniz Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title