Haberler

Yeşilyurt Yolu Prestij Yolu Haline Geliyor

Güncelleme:


Malatya genelinde yaptığı yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarıyla yaşam standartlarını yükselten Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya'nın önemli ulaşım akslarından birisi olan Malatya- Yeşilyurt yolunu prestij yolu haline getiriyor.
Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre; Fahri Kayahan- Yeşilyurt girişi arasında yol genişletme ve düzenleme çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Daire Başkanlığı, Fahri Kayahan-Güngör Caddesi arasını kapsayan I. Etap çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Yol genişliğini 20 metreye çıkararak, tüm altyapı çalışmalarını tamamlayan ve asfaltlamayı da bitiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şimdi de kaldırım ve aydınlatma çalışması yapıyor.

Örnek uygulama

Büyükşehir Belediyesi, yol kenarında kaldırımla birlikte, yürüyüş, bisiklet ve yeşil alan çalışması da yaparak örnek bir çalışma gerçekleştiriyor. Yolun Güney kısmında 12 metre genişliğindeki alanda 4 metre genişliğinde kaldırım, 1.8 metre genişliğinde bisiklet yolu, 2 metre genişliğinde yürüyüş yolu düzenleyen Büyükşehir Belediyesi ayrıca 4 metre genişliğinde de yeşil alan çalışması yapıyor. Büyükşehir Belediyesi, yolun kuzey kısmında ise bu çalışmalara ilaveten belli aralıklarla 5 metre genişliğinde oturma grupları düzenlemesi de gerçekleştiriyor.

Kısa zamanda bitirilmesi hedefleniyor

Toplam 1.450 metre uzunluğundaki I. Etap çalışmalarında yer yer kuşak genişliği 18 metreye kadar ulaşırken, aydınlatma direklerinde de özel uygulamalar yapılıyor.
Kaldırım ve yol aydınlatması için ayrı ayrı direkler diken Büyükşehir Belediyesi, kaldırım aydınlatması için 15, yol aydınlatması için de 30 metre aralıklarla aydınlatma direkleri dikiyor. Yol kenarlarında 2 km uzunluğunda perde duvar da yapılırken, I. Etap çalışmalarının 2 aya kadar bitirilmesinin planlandığı kaydedildi.
Düzenlemenin II. Etap kısmı ise Güngör Caddesi ile Yeşilyurt girişi arasını kapsıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fahri Kayahan Yeşilyurt Malatya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title