Haberler

Yeşilyurt'ta İyi Tarım Uygulaması Eğitimi Verilen Üreticilere Sertifika

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde iyi tarım uygulaması eğitimi verilen üreticilere sertifika verildi.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde iyi tarım uygulaması eğitimi verilen üreticilere sertifika verildi.

Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen törende, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Yeşilyurt Ziraat Odası ve Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfınca verilen eğitimden istifade eden çiftçilere, "İyi Tarım Uygulaması" belgesi verildi.

Programda ayrıca elma ve kayısı ağaçlarında ilaçlama dönemi ve don tehlikesini haber veren tahmin ve erken uyarı sisteminin de tanıtımı yapıldı.

Burada konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 394 üreticiye verilen iyi tarım uygulaması eğitiminin 21 bin 796 dekar alanda hayata geçirildiğini söyledi.

Kamçı, proje kapsamında bir milyon 89 bin 800 lira hibe desteği sağlandığını aktardı.

Kamçı, tahmin ve erken uyarı sistemininse Gündüzbey ve Çayırköy Mahallelerinde kullanılmaya başlanacağını belirtti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi de tahmin ve erken uyarı sisteminden elde edilen veriler sayesinde don tehlikesi ve ilaçlama dönemlerinin çiftçilere kısa mesajla bildirileceğini kaydetti.

Yeşilyurt Ziraat Oda Başkanı Doğan Solmaz da alan bazlı tarımsal destekten Malatya ve çevre illerin de yararlanmasını istediklerini söyledi.

Kamçı ve beraberindekiler, daha sonra Gündüzbey Mahallesi'ne geçerek burada kurulan tahmin ve erken uyarı sisteminin açılışını yaptı.

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Kamçı Gündüzbey Yeşilyurt Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title