Haberler

Yeşilyurt'ta 2 Bin Kişiye İftar Verildi

Malatya'da Yeşilyurt İlçe Belediyesi tarafından 2 bin kişiye iftar yemeği verildi Yeşilyurt Belediyesi Ramazan ayı dolayısıyla başlattığı Meydan İftarları kapsamında Özalper Mahallesi'ndeki Rabia Parkı'nda yaklaşık 2 bin kişiye iftar verdi.

Malatya'da Yeşilyurt İlçe Belediyesi tarafından 2 bin kişiye iftar yemeği verildi

Yeşilyurt Belediyesi Ramazan ayı dolayısıyla başlattığı Meydan İftarları kapsamında Özalper Mahallesi'ndeki Rabia Parkı'nda yaklaşık 2 bin kişiye iftar verdi.

Özalper, Samanlı, Abdulgaffar ve Şeyhbayram mahallelerinden vatandaşların katıldığı iftar programı öncesi Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubuna tiyatrocuları Nasrettin Hoca ve Hacivat-Karagöz kostümleriyle mahalleleri dolaşıp vatandaşları Meydan İftarına davet etti.

Hafız Ahmet Tayyar'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Battalgazi Merkez Vaizi Şemsettin Karcı "Ramazan Okulu" konulu sohbet verdi.

Sancaktar İlahi Grubu ilahileri seslendirdi, neyzen Ercan Erol'un ney dinletisinden sonra Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubu tarafından Nasrettin Hoca ile Hacivat ve Karagöz oyunları sahnelendi.

İftar programında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, ramazanın rahmet, mağfiret ve bereket ayı olduğunu belirterek, "Hep birlikte olup, aynı masada karşılıklı ekmeğimizi paylaşarak orucumuzu açıyoruz. Yeşilyurt Belediyesi olarak halkımıza karşı sorumluluğumuz gereği ramazan ayından ne kadar daha fazla istifade edebiliriz bunun gayreti, azmi ve çabası içindeyiz. Meydan iftarlarının gayesi ve çabası da aslında budur, geçen yıl 5 olan sokak iftarlarını bu sene 10'a çıkardık" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Nasreddin Hoca Yeşilyurt Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title