Haberler

Yeşilyurt Belediyespor Sezona 3 Puanla Başladı

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2. Grup’ta mücadele eden Yeşilyurt Belediyespor, sezonun ilk maçında sahasında 62 Pertekspor’u 2-0 mağlup etti.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2. Grup'ta mücadele eden Yeşilyurt Belediyespor, sezonun ilk maçında sahasında 62 Pertekspor'u 2-0 mağlup etti.

Yeşilyurt Belediyespor'un gollerini Yusuf Çelik ve Erdal Küçükkara kaydetti.

Yeşiltepe 3 Nolu Saha'da oynanan karşılaşmanın ilk yarısı kısır bir görüntüye sahne olurken, taraflar soyunma odasına 0-0'lık sonuçla gitti.

İkinci yarıya etkili başlayan Yeşilyurt Belediyespor, ceza saha içerisindeki bir pozisyonda Brezilyalı oyuncusu Alfonso'ya yapılan faulden dolayı penaltı vuruşu kazandı. Penaltı vuruşunu kullanmak için topun gerisine geçen Yusuf'un vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

Kaçan penaltıya rağmen istekli oyununu sürdüren Malatya temsilcisi, dakikalar 62'yi gösterdiğinde Erdal'ın kafa vuruşundan bulduğu golle 1-0 öne geçti.

Skor avantajını yakaladıktan sonra daha etkili ataklarla rakip kaleye yüklenen Yeşilyurt Belediyespor, 65'inci dakikada sol kanattan gelişen atakta arka direkte Yusuf Çelik'in ayağından bulduğu golle skoru 2-0'a taşıdı.

-Golü sezon başı ayağı kırılan Cuma'ya armağan ettiler

Yusuf'un golünden sonra mavi beyazlı futbolcular yeni sezon hazırlıkları esnasında ayağı kırılan takım arkadaşları Cuma Nasır'ın yanına giderek golü tecrübeli kaptanlarına armağan ettiler.

Müsabakada başka gol olmadı ve Yeşilyurt Belediyespor sezona 3 puanla başladı.

-Tekin: "Maç daha da farklı bitebilirdi"

Maç sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yeşilyurt Belediyespor Teknik Direktörü İsmail Tekin, ligi bilen futbolculardan kurulu bir takımı mağlup ettikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Maçın 55 dakikalık bölümünde 4 net gol pozisyonundan sonuç alamadıklarını belirten Tekin, "62 gündür çalışıyoruz. 6 tane hazırlık maçı yaptık. Sonucunda sezon başladı. Tabi Pertek takımı yeni bir takım. Fakat bu grubu bilen oyunculardan kurulu bir takım. Maçın 55 dakikalık bölümünde 4 tane net gol pozisyonu harcadık. Bunu da doğal görüyorum. Maçın sonuna doğru da tamamen Yeşilyurt Belediyespor'un hakimiyeti altında geçti. Biraz daha gayreti olsaydık maç daha da farklı bitebilirdi. İlk maçı kazasız belasız atlatmamız ve futbolcularımın şampiyonluk hedefi için ortaya koydukları direnç bizim için büyük bir kazanç oldu" dedi.

-"Genelde ilk maçlar her zaman zor olur"

Defansın önemli ismi Vedat Taşdemir ise yaptığı açıklamada, "İlk maçlar bizim için de zor oluyordu. Genelde ilk maçlar her zaman zor olur. Ama biz iyi çalışıyorduk. Galip geleceğimizi de biliyorduk. Gollerimiz biraz gecikti aslında. Daha farklı bir maç bekliyorduk" dedi.

"Kazandığımız için mutluyuz"

İlk golü atan Erdal ise, "Çok mutluyum. Golden çok takımımın kazanmasına sevindim. Güzel bir start verdik. Bütün takım arkadaşlarımın eline sağlık. Kazandığımız için mutluyuz" diye konuştu.

-Oğuzhan: "İnşallah bu şekilde devam ederiz"

Sol kanat oyuncusu Oğuzhan da sezona 3 puanla başladıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Kazandığımız için mutluyuz. İlk maçın zor olacağını biliyorduk. Gol de geç geldi. Ama neticesinde galip geldik. İnşallah bu şekilde devam ederiz. Fizik olarak da çok iyi durumdayız. Önümüzdeki maçları kazanıp, yolumuza devam etmek istiyoruz" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yeşilyurt Yeşiltepe Malatya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title