Haberler

Yeşilyurt Belediyesi'nden Suriyeli Öğrencilere Kırtasiye Yardımı

Güncelleme:

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kültürel ve eğitim faaliyetlerine devam eden Dilek Yeşil Konak Eğitim Merkezinde eğitim gören Suriyeli 33 öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı.


Yeşilyurt Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Malat Ya Şam Derneği organizasyonunu ile ilimizde misafir Suriyeli Öğrenciler için eğitim faaliyetleri organizasyonu gerçekleştiriyor. Bugün gerçekleştirilen bir organizasyonla Yeşil Konaklarda eğitim gören Suriyeli öğrencilere kalem, defter ve kalemlik yardımında bulunuldu.

Dilek Yeşil Konak Eğitim Merkezine giden Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ateş, Malat Ya Şam Derneği Başkanı Ahmet Notuf, Suriyeli çocukların ders gördüğü sınıfı ziyaret etti.

Ülkelerindeki iç savaştan dolayı aileleriyle birlikte kaçarak Malatya'ya sığınan ve Dilek Yeşil Konak Eğitim Merkezinde kendileri için özel olarak açılan sınıfta derslerine devam eden Suriyeli 33 öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı.
Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü sınıfı ziyaret ederek öğretmenlerden dersler hakkında bilgi aldıktan sonra öğrencilere kırtasiye malzemelerini teslim eden Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, ilimizde misafir edilen Suriyeli öğrencilerin eğitimlerine devam etmeleri için çaba harcadıklarını söyledi.

ŞAHİN, "YEŞİL KONAK EĞİTİM MERKEZİMİZDE SURİYELİLERE ÖZEL SINIF"

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'nin çeşitli kentlerinde olduğu gibi Malatya'da hayatlarının geri kalan kısmını sürdüren Suriyeli vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için imkânları doğrultusunda destek olduklarını belirten Başkan Yardımcısı Şahin, "Ülkemizin hemen yanı başında Suriye'de beş yılı aşkın süredir devam eden bir savaşla birlikte bir trajedi yaşanmaktadır. Savaştan kaçan binlerce Suriyeli Türkiye başta olmak üzere Avrupa'da çeşitli ülkelere kaçmak durumunda kaldı. Suriyelilerin büyük bir kısmını ülkemizde misafir ediyoruz. Hayatlarının geri kalan kısmını ilimizde devam ettiren kardeşlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Belediye olarak ilçemizde yaşayan Suriyeli vatandaşlara gerekli yardımları yapıyoruz, çocuklarımızı da Yeşil Konak Eğitim Merkezlerinde açtığımız sınıflarda eğitim hayatlarına devam etmesini sağlıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Meşale Derneği ile birlikte geliştirdiğimiz bir proje ile çocuklarımıza kırtasiye yardımı yaptık. Projeye katkı sağlayan bütün kurumlara teşekkür ediyoruz" dedi.

ATEŞ, "MACIMIZ; SURİYELİ ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM HAYATLARINA DEVAM ETMESİNİ SAĞLAMAKTIR"

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ateş ise "Suriyeli öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitimlerine devam etmeleri için destek veren Yeşilyurt Belediyesi ile yardım projesinde yer alan Meşale Derneğine teşekkür ediyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak amacımız; Suriyeli öğrencilerin eğitim hayatlarına devam etmesini sağlamaktır. Bunu yaptıktan sonra ikinci bir aşama olan bu çocuklarımızı rehabilitasyon ve adaptasyonlarını sağlamaktır. Yeşil Konak Eğitim Merkezlerinden bu anlamda çok büyük destek almaktayız" dedi.

NOTUF, "21.İNCİ YÜZYILDA MÜSLÜMAN ÇOCUKLARIN EĞİTİM HAYATLARINDAN GERİ KALMASI DÜŞÜNÜLEMEZ"

21.inci yüzyılda Müslüman çocukların eğitim hayatlarından geri kalmasının kabul edilemeyeceğini söyleyen Malat Ya Şam Dernek Başkanı Ahmet Notuf, "21.inci yüzyılda modernizmin ötesi yaşanırken Suriyeli öğrencilerin okuma- yazmadan geri kalması bizi çok üzdüğü için ikinci dönemde olsa bu bölgede yaşayan çocuklarımızı bir araya getirdik. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilyurt Belediyesi ile birlikte destekleme kurslarımızı devam ediyor. Önümüzdeki yıl tam okul dönemine dönüşecektir. Bizim medeniyetimiz "Oku" emriyle başlayan bir kitaba sahipken, Hz. Ali'nin "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" sözü önümüzdeyken 21.inci yüzyılda Müslüman çocukların eğitim hayatlarından geri kalması düşünülemez. Yeşilyurt Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne çocuklarımıza verdikleri destek nedeniyle teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Yeşilyurt Konak Şam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title