Haberler

Yeşilyurt Belediyesi, Eğitim Seminerlerine Devam Ediyor

Yeşilyurt Belediyesi, hizmetlerin halka ulaşmasında önemli görevler üstlenen personellerin eğitimine devam ediyor.

Yeşilyurt Belediyesi, hizmetlerin halka ulaşmasında önemli görevler üstlenen personellerin eğitimine devam ediyor.

Ramazan Bayram'ından önce "Yeşilyurt İlçesinin Gelecek Planlaması ve 2016 Kalite Yılı" düşüncesinin detaylarını müdürlerle paylaştıklarını ve bu hedef doğrultusunda çalışmaları yoğunlaştırarak devam edeceklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Eğitimli ve donanımlı personel profilini çoğaltıp çözüm odaklı hizmet yaklaşımını geliştirmek amacıyla eğitim seminerlerine büyük önem veriyoruz. Yeşilyurt Belediyesi'nin 2015 yılı Eğitim Seminerleri kapsamında "5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Analitik, Bütçe Sınıflandırılması ve Taşınır Mal Yönetmeliği, Genel İhale Süreci, İhale Mevzuatında Yapılan Son Değişiklikler, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ve 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu" hakkında 5 gün sürecek olan bir seminerimiz başladı. Mahmut Çalık Anadolu Lisesi Toplantı Salonu'nda başlayan seminer 4 gün sürecek. İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanı Tahir Tekin tarafından verilecek olan seminerlerde, mali yönetim, ihale süreci ve belirtilen kanunlarda yapılan değişikliklere ilişkin belediye personeli bilgilendirilecek" dedi.

POLAT: "2016 YILINI KALİTE YILI OLARAK BELİRLEDİK"

Seminerin ilk gün toplantısına katılan Başkan Polat, 2016 yılını kalite yılı olarak belirlediklerini, hizmet kalitesini artırmak için de eğitime öncelik verdiklerini söyledi. Polat, "Eğitim her şeyin başlangıcıdır, bizler de belediye olarak bayramdan hemen sonra çalışmalarımıza eğitim semineriyle başladık. Ramazan Bayramı öncesinde birim müdürlerimizle gerçekleştirdiğimiz Koordinasyon Toplantısında 2016 yılını kalite yılı olarak belirledik. 2014 ve 2015 yıllarında genel yapılanmayı oluşturduk ve sistemi yerleştirdik ve artık 2016 yılı için detaylar ve teferruatlarla ilgili çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. Gelecek yıllarla ilgili bir takım kararlar alırken, bayramın hemen ertesinde eğitimle ilgili bir çalışmayla başlamak gerçekten çok güzel oldu. Bugün başlayan eğitim seminerinin hedeflediğimiz noktaya ulaşmamızda büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Yoğun programları içerisinde bize zaman çok kıymetli Tahir Tekin Hocamıza buraya kadar gelip bize zaman ayırdığı için çok teşekkür ediyorum. Kendisi eğitim dalında çok tecrübeli, uzmanlaşmış ve deneyimli bir isimdir. Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi ve MASKİ'den arkadaşlarımızda seminerimize katılacaklar. Malatyalı yöneticiler olarak böylesine önemli seminerlerden en yüksek derecede istifade edip yararlanırsak Malatya için büyük bir kazanım olacaktır" dedi.

Okumanın ve eğitimin insan hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Başkan Polat, "Cenab-ı Allah, Alemlerin Efendisi Hz.Muhammed ( S.A.V. )'e Hira Dağı'nda ilk emri okudur ancak neyi okuyacağını söylememiştir. Dini, fenni ilimleri, tabiatı, insanlığı oku demedi ama orada bir detay verip 'Rabbinin adıyla oku' dedi, buradaki önemli nokta Rabbi tanımak ve onu anlamaktır. Dünyanın temel felsefesinde, bizim yaradılışımızda, kendi doğamızda ve çevremizde baktığımız zaman bizi o detaya götürür. Bugün düzenlenen eğitim çalışmasının temelinde okumak vardır, okumakta beşikten mezara kadar gitmektedir, okumanın bittiği an insanın inişe geçtiği andır, kaç yaşında olursak olalım ölüme yakın olsak da okumaktan vazgeçmeyelim. Alemi, tabiatı ve insanlığı sürekli okumak ve öğrenmek gerekiyor" diye konuştu.

Eğitim seminerlerinin hizmet kalitesinin artmasına önemli katkılar sunduğuna dikkat çeken Başkan Polat, "Halka hizmet ederken kaliteyi artırabilmemiz ve kaliteye ulaşmamız için öncelikle okumak ve öğrenmek gerekiyor. Bugün ki seminerde verilecek eğitimler bizim hizmet alanımızla alakalı olduğu için hepinizin bu çalışmalardan en üst derece istifade edeceğinize, seminere katılan her arkadaşımızın bilgilenmek ve öğrenmek için çaba harcayacağına inanıyorum. Belediye olarak bu heyecana ve ruha sahibiz" ifadelerine yer verdi.

Seminere, eğitimci olarak katılan İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanı Tahir Tekin, gösterilen ilgiden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti. Tekin, "Yeşilyurt Belediyesi gerçekten çok güzel ve geniş katılımlı bir seminer düzenledi, Başkan Polat ve ekibine teşekkür ediyorum. Programın içeriği çok güzel hazırlanmış, eğitim çalışmasında arkadaşlarımıza öncelikle temel mali bilgiler daha sonra mali ve ihale mevzuatlarıyla ilgili bilgiler aktaracağız. Süreç içerisinde rol alan aktörlerin görev ve sorumluklarını anlatacağız. Artık birim düzeyinde bütçe ödeneği tahsis ettiğimiz için birim düzeyinde harcama yetkisi kullanıldığı için her birime mali bilgi ve kapasitenin oluşturulması gerekiyor, Tüm birimlerimizi yakından ilgilendiren bilgileri sizlerle paylaşacağız. Çok verimli ve güzel bir seminer döneminin geçeceğini düşünüyorum" sözlerini kaydetti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İçişleri Bakanlığı Abdullah Hacı Uğur Polat Yeşilyurt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title