Haberler

Yeşilyurt Belediye Meclisi Eylül Ayı Çalışmalarını Tamamladı

Yeşilyurt Belediye Meclisi Eylül ayı çalışmalarını tamamladı. Toplantıda 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin Yeşilyurt İlçesindeki parklara verilmesi kararlaştırıldı.

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan toplantılarının ikinci oturumunda, gündeme dair alınan maddeleri tek tek görüşerek karara bağladı. MAŞTİ karşısındaki Belediye Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda Başkan Vekili Ramazan Yakıcı Başkanlığında gerçekleşen Meclis Toplantısında açılış ve yoklamanın ardından bir önceki toplantının karar özeti okunarak, oy birliğiyle kabul edildi. Daha sonra gündemdeki maddeler ve komisyon raporları Başkan Vekili Ramazan Yakıcı, tarafından tek tek okunup, oylandıktan sonra karara bağlandı. Toplantıda 15 Temmuz darbe girişiminde şehit edilen vatandaşların isimleri Yeşilyurt İlçesindeki parklarda yaşatılmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına karar verildi. Alınan karar doğrultusunda, Yeşilyurt Belediye sınırlarında bulunan Cevatpaşa Mahallesindeki Fazilet Sitesi Çocuk Parkı'na Şehit Ramazan Sarıkaya, Karakavak Mahallesindeki Karakavak Bölge Parkına Şehit Engin Tilbeç, Abdulgaffar Mahallesindeki Florya-2 Çocuk Parkına Şehit Tahsin Gerekli, Özalper Mahallesindeki Özalper Santral Parkına Şehit Fuat Bozkurt, Bostanbaşı Mahallesindeki Armakent Yanı Çocuk Parkına Şehit Zekeriya Bitmez'in ismi verilirken, aynı karar kapsamında Seyran Mahallesindeki Gençlik Merkezinin ismi de Şehit Ömer Halisdemir olarak değiştirildi. Toplantıda ayrıca, Yeşilyurt İlçesinin doğru bir planlama ve kentsel yönetim açısından geleceğe doğru bir şekilde hazırlanmasına imkan tanımak amacıyla Yakınca Mahallesinde yapılacak plan tadilatı ile İnönü Mahallesinde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisinin güneyinde yer alan 25 metrelik yola yapılacak bağlantı yoluyla ilgili plan tadilatında yetki devrinin Malatya Büyükşehir Belediyesine gönderilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda, Yeşilyurt Belediyesi Yeşil Yurt İnşaat Taahhüt Gıda San. Tic. Ltd. Şti.nin 2016 yılı için planladığı yatırımlarından Güneş Enerji Sistemleri araç alımı, iş makinesi alımı ve diğer ihtiyaçları için bankalardan 2 milyon TL tutarında uzun vadeli kredi/krediler kullanması için ilgili şirkete borçlanma yetkisi verilmesine yönelik Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından gönderilen teklif de oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıda, Yeşilyurt İlçesinin uzun vadeli stratejik çalışmalarını kapsayan 2017 Yılı Stratejik Performans Raporu oy çokluğuyla kabul edilirken, bir madde oylanarak, sekiz madde ise Ekim ayındaki toplantıda görüşülmek üzere ertelendi.

Eylül Ayı çalışmalarını tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisinin Ekim Ayı Olağan Toplantısı ise 4 Ekim 2016 Salı günü saat 14.00'de MAŞTİ karşısındaki Hizmet Binasının toplantı salonunda gerçekleştirilecek. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yeşilyurt Malatya Eylül Yerel Haberler

title