Haberler

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Açıklaması

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İstiklal Marşının, Ulusal Marş olarak kabul edilişinin 96.yıl dönümü kutlayarak, "İstiklal Marşı ile kahramanlık destanımızı dünyaya haykırdık" dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İstiklal Marşının, Ulusal Marş olarak kabul edilişinin 96.yıl dönümü kutlayarak, "İstiklal Marşı ile kahramanlık destanımızı dünyaya haykırdık" dedi.

Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İstiklal Marşının 12 Mart 1921 tarihinde TBMM tarafından kabul edilişinin 96.yıl dönümünü gururla kutladıklarını ifade etti.

Başkan Polat, "Millet olarak bağımsızlık ve özgürlüğümden bugüne kadar asla taviz vermedik, vermeyeceğiz. Milletimizin milli ve manevi değerlerini yeni nesillere aktaran abide şahsiyetlerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı yıllarında bütün bir millete umut ışığı olmuştur. Milli ruhun özgürlük mücadelesine dönüşmesinde, Mehmet Akif Ersoy'un coşkulu mısralarının çok büyük katkısı olmuştur. İstiklal Marşı, vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutarak, tarihin akışını değiştiren, millet olarak yazdığımız kahramanlık destanının en güçlü şekilde ifade edilen şiirsel anlatımıdır. Milletimiz kendisine armağan edilen İstiklal Marşını daima kalbinde hissedecek, her zaman ve her yerde coşkuyla, gururla söyleyecek, bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden ve bayrak sevgisinden asla vazgeçmeyecektir. Vatanperver, büyük şair, mütefekkir Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nı milletimize ve ordumuza armağan ederek ne kadar büyük bir vatansever olduğunu bir kez daha göstermiştir. Merhum Mehmet Akif'in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı milli mücadele ruhunu, bağımsızlığından kat'iyen ödün vermeyen aziz milletimizin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır. İstiklal Marşı ile kahramanlık destanımızı dünyaya haykırdık. Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanını en güçlü şekilde dünyaya anlatan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir. İstiklal Marşımız tam 96 yıldır ülkemizin her köşesinde yediden yetmişe tüm milletimiz tarafından gururla, coşkuyla söylenmektedir. Milli Marşımızı, ne zaman dinlesek heyecanlanıyor ve gururlanıyoruz. Bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve kahramanlık destanımızı dünyaya haykırdığımız, her kıtası milletimizin büyük mücadelesini anlatan İstiklal Marşımızın büyük şairi, vatansever Mehmet Akif Ersoy'u ve onun yüksek ideallerini, aziz hatırasını bugün bir kez daha minnetle, saygıyla yad ediyoruz. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve dualarla yad ediyor, gazilerimizi şükranla anıyorum. İstiklal Marşımızın kabulünün 96.yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum" dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Uğur Polat Yeşilyurt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title